Avui obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Demà obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30

Cabell sec, té solució!

Temps de lectura 6 min.
Cabell sec, té solució!

24 Agost 2016

Cabell amb puntes obertes? Se't trenca fàcilment el cabell? El teu cabell no té brillo ni moviment? És un cabell aspre al tacte? Pateixes per poder-lo pentinar?

Si les teves respostes a aquestes preguntes són majoritàriament SI, està clar, el teu cabell està SEC.

Però no et preocupis, com quasi tot en aquest món, hi ha solució!

Les causes d'un cabell sec poden ser moltes, tints i decoloracions agresives, molt ús de planxa de cabell i assecador, dieta insuficient en nutrients que portin vit A i vit C, xampú poc addient, alguns medicaments, el clima, la edat... No son pocs els factors que poden ajudar al cabel a estar sec, oi?

Però per sort, alguns tenen remei!!

xampú addient per a cabell sec

El cabell sec necessita un xampú que porti molts agents humenctants i que també sigui nutritiu. Evidentment com més natural millor, al cabell sec no li va gens bé els actius químics. Una opció excel.lent la trobem de la mà d'Apivita i de Klorane

  • Apivita xampú per cabell sec i deshidratat: Les proteïnes de blat, la mel, l'aloe i els olis d'oliva i ametlla hidraten i reparen el cabell. A més a més els olis d'oliva i ametlla nutreixen i prevenen les puntes obertes. Els olis essencials de bergamota i vainilla orgànica tonifiquen i revitalitzen. I per acabar porta un sistema de protecció de cotó biològoc ( format per extracte de flor de cotó, oligosacàrids i arginina) que protegeix al cabell front els efectes nocius del medi ambient. I a part de la olor i cremositat del xampú que és espectacular, un punt important per la salut del nostre cabell és que la formulació és 90% de ingredients naturals

apivita cabell sec

  • Klorane xampú a la Manteca de Mango: nutreix i estructura el cabell. La manteca de mango s'extreu del pinyol i dóna al xampú aquestes propietats nutritives i reparadores que són tant importants per un cabell sec. Textura molt cremosa i olor molt agradable.

shampooing-traitant-nutritif-fr-fr-medium

  • Klorane xampú Dàtil del desert: aporta al cor de la fibra capil.lar els elements essencials per la resistència i nutrició del cabell. Amb una base netejadora suau que respecta l'equil.libri natural del cabell i cuir cabellut. Textura cremosa i olor característica i agradable.

shampooing-au-dattier-du-desert-fr-fr-medium

rentar i massatgear bé

Al rentar el cabell sec és important i necessari fer un bon massatge al cuïr capil.lar ja que activem les glàndules sebàcies i així s'incrementa la producció del greix natural del cabell que en un cabell sec és deficient.

utilitzar aigua no massa calenta

A l'hora de rentar el cabell l'aigua calenta no només no és bona sinó que a més va malament, resseca més el cabell, és millor fer-ho amb aigua tíbia i acabar amb freda, depenent de si sóm valents i podem aguantar més el fred, sobretot a l'hivern!! Les de cabell curt tenen opció de ser més valentes, no és el mateix esbandir una melena llarga amb aigua freda...

planxa de cabell i assecador

L'ús de assecador és molt freqüent i cada cop ho és més també  l'ús de les planxes pel cabell. Assecar el cabell és bó per tenir un bon acabat de pentinat, només traient la humitat del cabell ja n'hi ha prou per a tenir un cabell en bon estat però depenent del cabell necessita un bon assecat per quedar ben pentinat i el toc final de la planxa és molt bonic al cabell. Però els dos són molt agresius pel cabell i si a més el cabell ja està sec acabarem de estropellar-lo.

Hi ha solució, i una de molt interessant. Les cremes de dia del cabell!! Si, si, el cabell també té crema de dia. Són uns tractaments que es posen amb el cabell sec o moll, no s'esbandeixen i serveixen per tractar el cabell sec i combatre l'escalfor de la planxa.

Els que nosaltres recomanem són els de Klorane

  • crema de dia de Mango que nutreix, preveu l'aparició de puntes obertes i protegeix els cabells secs

creme-de-jour-sans-rincage-nutrition-et-souplesse-fr-fr-medium

  • crema de dia Dàtil del desert que oenetra en les escames del cabell i fa efecte anti trencament i a més protegeix de l'esclafor de la planxa.

creme-de-jour-sans-rincage-au-dattier-du-desert-fr-fr-medium

tints no agresius

El fet de tenyir el cabell danya moltissim al cabell, debilita la fibra i l'asseca, per no parlar de la irrtació del cuir cabellut que provoquen la majoria de tints. N'hi ha però que poden arribar a tenir cura del cabell al mateix temps que tenyeixen, és el cas dels tints Apivita, que al ser formulats sense amoniac, sense PPD (Para-fenilendiamina) que és la causant del 95% de les al.lèrgies dels tints, sense alcohol, parabens, silicones,... vaja, sense tot allò que danya el nostre cabell i que sigui "sense" a nosaltres ens encanta.

Però a més porta oli de girasol organic, mel orgànica, romaní, oli essencial de lavanda que nutreixen i proporcionen brillo al cabell.

O sigui que no danyen i a més a més cuiden el cabell, els hi podem donar una estrella com a mínim i passar-los a productes estrella!!

Processed with Rookie Cam

acondicionador

Farem servir un especial per a cabells secs, Apivita i Klorane en tenen, seguint la gama dels xampús, i l'aplicarem amb el cabell mullat i net, el deixarem actuar 3 minuts i l'esbandirem amb força aigua, si pot ser freda millor Recordeu que s'aplica només a les puntes, de mitja melena fins a les puntes.

protecció solar

Si, si, portem tot l'estiu recomanant que us protegiu bé del sol i no pensem que el cabell també necessita protecció solar. Evidentment els efectes nocius del sol sobre la pell són molt més importants però el cabell també es malmet molt amb el sol i una bona protecció solar farà que millori molt el seu aspecte.

Klorane té un oli de mango espectacular, que s'aplica en el moment de l'exposició solar i es pot anar repetint mentre ens banyem. Al ser un oli, també nutreix al cabell i després del bany ens rentem el cap per eliminar les restes de l'oli i les restes de clor o sal. Cada vegada que anem a la tovallola despres de banyar-nos és important passar abans per la dutxa per esbandir el cabell i retirar el clor i la sal. Quan acabem la jornada de bany ja aplicarem el xampú i tots els tractaments especifics que hem comentat.

huile-de-mangue-sans-rincage-nutrition-et-protection-uv-fr-fr-medium

mascareta capil.lar

Com a tractament intensiu, una mascareta un cop a la setmana és indispensable. Podem fer servir la d'Apivita per a cabells secs, la de Klorane de Mango o la de Klorane de Dàtil, això si, aquest vegada la deixarem 20 minuts sobre el cabell humiti net. Un truquet per què la mascareta sigui més efectiva és embolicar el cabell amb una tovallola calenta, la podem planxar o la podem mullar amb aigua calenta i després emboliquem el nostre cabell i la eixem els 20 minuts. Així amb la calor, la fibra capil.lar s'obre i la mascareta penetra millor.

alimentació

El què mengem també afecta el nostre cabell, us ho pensaveu? Hem de dur una dieta equil.librada, amb una bona ingesta d'aigua i fruta i verdures que ens proporcionaran els nutrients necessaris, ous, peix blau, llegums, iogurts, ens ajuden a tenir un cabell més sà i hidratat. ës important també disminuir les grasses saturades.

Una correcte alimentació és essencial per un cabell sà i per un cos sà també.

Després de llegir-nos ja sabeu com cuidar el cabell sec. A la farmàcia a més a més us podem fer un anàlisi capil.lar per què pogueu veure com teniu el vostre cabell i una ajuda amb alimentació saludable també us la podem proporcionar, no dubteu en preguntar.