Avui obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Demà obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30

Em torna a caure el cabell!!! És normal??

Temps de lectura 2 min.
Em torna a caure el cabell!!! És normal??

12 Octubre 2016

Vivim en una societat en la que la imatge personal és molt important, i part d’aquesta bellesa es centra en els cabells. Tots volem estar guapos i guapes, oi?

Un cabell net, lluent i amb volum és indicatiu de salut i millora el benestar i l’autoestima. Ens fa sentir bé. Per això quan se’ns cau en més quantitat de l’habitual, es torna fràgil o perd la vitalitat, socorrs!!!, ens angoixem i busquem una solució.

I ara a la tardor, què ens acostuma a passar?? Doncs si, que el cabell ens cau i força!!

Esquenes plenes de cabells, llargs o curts que ja no formen part de la nostra estimada cabellera, el raspall plé de cabells..., els del CSI estarien emocionats amb tant d'ADN nostre per tot arreu!!!

No ens espantem en excés!!! Normalment perdem 50-100 cabell diaris, si que és cert que a un dia de tardor en poden caure 150 però per sort el 98% es recuperen.

No és com a les fulles dels arbres que cauen per què no les necessiten per passar l'hivern, per evitar despesa extra, no, no és el nostre cas. De fet a l'hivern un bon cabell va molt bé, abriga cap i clatell!!

En el nostre cas, la majoria de cabells que cauen és perquè es renoven, si, si, en podríem dir plà renove del cabell.

El cabell, igual que la pell té memòri, però aquesta és més a curt plaç, és a dir, el cabell reacciona als estimuls de fa tres mesos. Per exemple, moltes noies que acaben de tenir un fill, tres mesos després els hi cau molt el cabell, és degut al moment del part. A l'estiu castiguem més el nostre cabell, per això a la tardor cau més.

Per tant, la caiguda estacional o puntual, tot i que espanta molt, és una renovació del nostre cabell.

Podem aplicar loció i xampú especial per la caiguda del cabell i fer servir nutricosmètics, les vitamines via oral, que ens ajudaran a reforçar el cabell nou que ens surt i a intentar frenar la caiguda massiva. Recordem l'article que vam fer sobre tractaments anticaiguda que tenim a la farmàcia.


En definitiva, ens queda calar que...

La pèrdua de volum, la sequetat del cabell, la fragilitat o la pèrdua de la lluentor és deuen principalment a  fenòmens externs com el sol, el vent, el fred, l’aigua clorada, els tints, etc que causen la pèrdua de la cutícula del cabell, capa més externa que el recobreix i protegeix, quedant la fibra capil·lar desprotegida.

El tractament del cabell fràgil té cinc objectius:

  1. frenar la caiguda,
  2. estimular la formació del cabell,
  3. enfortir el cabell en creixement,
  4. reparar
  5. donar volum a la fibra capil·lar

Abans de començar un tractament hem de considerar el tipus de caiguda de cabell per poder escollir el tractament més adient en cada cas. Així com també és important utilitzar els productes capil·lars habituals correctes pel nostre cuir cabellut. No hem d'oblidar-nos del cuir cabellut, també necessita que el cuidem i el tractem si té problemes, forma part de la imatge capil.lar també ;)

Un parell de consells més sobre com cuidar el cabell:

  • rentar amb poca quantitat de xampú i amb una ensabonada n'hi ha prou
  • no lligar el cabell ni tapar-lo fins que estigui sec. L'assecarem amb l'assecador però no ens enganxem l'aparell molt al cap, les cremades no són massa bones i si pot ser deixarem que s'acabi d'assecar a l'aire.

I des de la nostra farmàcia, amb el servei de dermoanàlisi que tenim també poder mirar el cabell per saber com està l'arrel, la cutícula i el cuir cabellut i a partir d'aqui aconsellar-vos el millor tractament pel vostre cabell.