Avui obert: 09:00-13:30
Demà tancat

et pesen les cames??

Temps de lectura 3 min.
et pesen les cames??

9 Juliol 2014

Per aquestes èpoques és quan notem més la simptomatologia de les cames cansades, però què és? quins símptomes té? com ho puc alleugerir?

Anem per pams!!!

El què anomenem "cames cansades" és la simptomatologia que causa una mala circulació venosa a les cames. La sang ha de tornar al cor, va contra gravetat i les vàlvules de les venes de les cames no tenen suficient força per fer aquest retorn venós.

cames-pesades

Això està empitjorat per factors com el sedentarisme, la sobrecàrrega o excés de pes,  l'embaràs, i com no, per la calor!

Les que ho pateixen més són les dones, a vegades el tema hormonal també fa males passades i durant la menstruació també apareix aquest trastorn.

Què patim?

Doncs s'inflen les cames i els peus, sobretot al vespre, hi ha sensació de pesadesa (d'aquí el nom), rampes i dolor a les cames, varius, pell fràgil que pot donar a ulceracions. Tot això empitjora amb la calor i millora molt amb el fred.

Què podem fer?

Hi ha diferents nivells d'actuació.

Aixecarem les cames durant 15-20' sobre el nivell del cor, ens estirem i posem les cames a la paret, així aguantem unaestoneta.

cames-amunt1

Al llit, per dormir, posarem un coixí sota el matalàs a nivell dels peus per elevar-los una mica i dormirem sobre el cantó esquerre ja que això afavoreix el flux sanguini.

A la dutxa, no posarem l'aigua massa calenta i acabarem amb un raig d'aigua freda a les cames, fent-lo des dels turmells fins als genolls, amb sentit ascendent.

La calor provoca vasodilatació, per tant evitarem estar molta estona al sol  o a altes temperatures com pot ser a banys calents, la cera calenta, millor farem servir crema depilatòria o bé cera freda.

La posició també és important, anirem fent canvis de posició, intentant no estar massa estona drets, si estem asseguts no creuar les cames massa estona tampoc. Intentarem, cada 2 hores a poder ser, fer una mica d'exercici amb els peus, per activar la circulació, pujar i baixar talons o contraure musculatura dels bessons. Fer-ho durant 5 minutets.

La roba, els mitjons, les mitges, la roba interior, que sigui còmode i no apreti, les sabates ni massa planes ni massa altes, amb un taló de 3-4 cm. aprox. Podem dur mitges de compressió, que son mitges terapèutiques que fan una compressió gradual decreixent des del peu fins a la cuixa.

massatge-cames

Els massatges van molt bé, amb cremes i preparats adients per a millorar la circulació i fent moviments circulars començant pel turmell i anar pujant cama amunt.

Els preparats que utilitzarem poden ser a base de plantes que millorin la circulació, com pot ser l'Hamamelis, el Castanyer d'Índies, el Meliloto i que portin també mentol, que proporcioni molta sensació de fresc. L'ideal és combinar això amb nutricosmètica oral, és a dir, amb preparats via oral de plantes tonificants com la Vinya Roja, la Cua de Cavall o el Castanyer d'Índies. També trobarem  medicaments tant tòpics com via oral per tractar aquesta simptomatologia.

Exercici com la natació, el ioga, caminar i cap al vespre, per activar la circulació, farem exercicis amb els peus com per exemple caminar de puntetes, flexionar cames, rotació de peus a nivell de turmell, estirar els dits del peu i fer-los-hi un massatge.

L'alimentació també és important, beure força aigua i disminuir el consum de sal ja que provoca retenció de líquids i fer una dieta equilibrada, evitant també el restrenyiment.

Hidratarem molt bé la pell  de les cames i intentarem reduir estrès i tensions.

Segons la necessitat de cadascú podrem aplicar una o varies d'aquestes mesures i recordar que la mala circulació que provoca la sensació de cames cansades la tenim durant tot l'any, però ara és veu més afectada per la calor i ho notem més, doncs com sempre, l'ideal seria tractar-ho durant tot l'any!