×

ET PREOCUPA EL COLESTEROL?

Temps de lectura 2 min.
ET PREOCUPA EL COLESTEROL?

22 Gener 2019

El colesterol és una substància natural del nostre cos, entre les seves funcions principals hi trobem:

  • Facilitar la digestió dels greixos,
  • Contribuir a la síntesi de vitamina D,  
  • A partir d'ell es formen certes hormones, com les sexuals i les tiroïdals.

¿Colesterol bo i colesterol dolent?

Per viatjar pel torrent sanguini el colesterol necessita un mitjà de transport anomenat lipoproteïnes. Existeixen 2 tipus de lipoproteïnes en funció de la seva composició:

  • Lipoproteïnes de baixa densitat (LDL): s'encarreguen de transportar nou colesterol des del fetge a totes les cèl·lules del nostre organisme. La baixa densitat lipoproteïnes LDL fa que es dipositin a la paret de les artèries, generant plaques d'ateroma. Per això, aquest tipus d'unió se sol anomenar "colesterol dolent".
  • Lipoproteïnes d'alta densitat (HDL): recullen el colesterol no utilitzat i el torna al fetge per al seu emmagatzematge o excreció a l'exterior a través de la bilis. El colesterol, en unir-se a la partícula HDL de major densitat, és transportat de nou al fetge per ser destruït.

Tractament i prevenció de la hipercolesterolèmia

Està demostrat que les persones amb nivells de colesterol en sang de 240 mg / dl tenen el doble de risc de patir un infart de miocardi que aquelles amb xifres de 200 mg / dl.

L'excés de colesterol en el torrent sanguini no pot ser absorvit per les cèl·lules i queda en circulació amb la seva unió a les LDL, de manera que aquest colesterol sobrant es diposita en les parets de les artèries i es va originant l'aterosclerosi.

La hipercolesterolèmia es pot prevenir   amb les següents recomanacions:

  • Dieta mediterrània: una alimentació equilibrada, variada i sense greixos saturats. És important el consum de vegetals, llegums, cereals, hortalisses i fruites.
  • Exercici aeròbic moderat diari d'uns 30 minuts.

Si encara seguint aquestes recomanacions no s'aconsegueixen els nivells òptims, és quan el metge ha pautar un tractament farmacològic.

L'elecció dels fàrmacs depèn de l'alteració principal en els valors de colesterol i triglicèrids.

Com ens ajuda l'Omega 3 a controlar el nostre colesterol?

El consum d'Omega 3 a la dieta s'associa, entre altres efectes, a la baixada de Triglicèrids i Colesterol total. 

 L'Omega 3 té efecte antiarrirmic, antitrobòtic i millora el perfil lipidic

L'efecte antiarrítmic i antitrombòtic és més ràpid, mentre que per ajudar a controlar el perfíl lipídic necessitem un període més llarg per veure'n l'efecte.

El colesterol endureix les nostres membranes cel.lulars, l'Omega 3 contraresta aquest efecte, fluidificant les membranes i a més a més modula l'agregació de les plaquetes. 

Per tant l'Omega 3 és un bon aliat en la prevenció de malalties cardiovasculars degudes a factors de risc com el colesterol i la hipertensió.

Des de la farmàcia et podem ajudar a controlar i mantenir els nivells de colesterol a través del nostre SERVEI DE DETERMINACIÓ DE COLESTEROL 

Ens preocupem de la teva salut i et cuidem de tot cor.

Categories
Preu