Avui obert: 09:00-13:30
Demà tancat

Mirallet mirallet... Què fem amb les taques a l'estiu?

Temps de lectura 4 min.
Mirallet mirallet... Què fem amb les taques a l'estiu?

15 Juliol 2016

Ja ens torna a passar. Com cada any, als primers raigs de sol que ens toquen i fan que fem més bona cara acompanyen la aparició de taques que fa l'efecte contrari, que no ens agradi la cara que fem. Cara tacada!

La taqueta al front i a la part superior del llavi, la taca a la zona bigoti, que s'enforqueix més aquests dies, les taquetes a l'escot, aquelles taques a la galta... De cop i volta quan ens mirem al mirall i esperem veure que guapos i guapes estem amb aquest efecte bona cara del sol resulta que ens trobem amb aquestes taques!!!! A més a l'estiu ens maquillem menys, com a molt posem polvos i molt poques vegades base de maquillatge, que realment és la que a l'hivern ens tapa les taques i això fa que ens adonem més de les taques que teneim.

Manchas-en-la-piel-480x350

O sigui, que estem més morenets i en teoria més guapos però no, en realitat veiem més les taques i no ens agrada gens.

A quí no li ha passat? Sobretot es taquen de pell més  les noies.

Perquè a les noies? Per què tenen més factors que predisposen a tenir taques, per exemple:

  • factors hereditàris, si hi són no hi podem fer res...
  • radiacions UV que fan que la nostra pell incrementi la producció de melanina com a mecanisme de defensa front aquestes radiacions
  • hormones, les hormones sexuals femenines són fotosensibilitzants, fan més sensibles a les radiacions solars, per això és molt important protegir-se bé del sol i sobretot en èpoques com embaràs i lactància o si s'està prenent pastilles anticonceptives
  • medicaments fotosensibilitzants
  • tractaments depilatoris i làser, cal esperar mínim 48 hores ala exposició solar

Què fem amb les taques? Millor dit, com ens desfem de les taques?

De fet, l'època ideal per tractar les taques per mirar d'eliminar-les és a la tardor - hivern, ja que els tractaments despigmentants irriten i sensibilitzen la pell i és millor fer-ho quan no hi ha tant de sol com en aquestes èpoques, però la majoria de consultes sobre taques les tenim ara,  és ara quan les veiem i és ara quan no les volem.

Tractar una taca no és cosa de dos dies, es necessita mínim tres mesos per poder veure efecte del tractament, per tant un altre factor molt important en aquest tipus de tractaments és la paciència i la constància. Paciència per poder veure els resultats i constància per que requereix que s'apliqui cada dia.

El millor antitaques i que es pot aplicar tot l'any és el PROTECTOR SOLAR. És l'unic que bloqueja les radiacions solars i per tant evita que ens apareguin les taques noves. Ideal, interessant, necessari, recomanable, quasi obligat, digueu-li com volgueu però una crema solar tot l'any és bàsica. Tornem a insistir (semblem el de Linea Directa...;) ), TOT L'ANY, les taques es fan durant tot l'any per què la pell és sensible al sol, però ara és quan les veiem més, i també en surten més de noves per què hi ha més exposició al sol, és clar, però a l'hivern també ens taquem, tingueu-ho molt present.

Si esteu seguint un tractament per treure taques, un tractament despigmentant, a l'estiu podeu continuar fent-lo o no segons els ingredients actius que feu servir.

Si feu servir tractaments amb AC. Glicòlic, Àc. Salicílic, Àc. Lactobiònic, Retinol, Retinaldehid, Àc. Kojic, podreu continuar en època d'estiu i sol, tenint en compte que l'aplicareu només a la nit i amb una bona protecció solar al matí. També és convenient baixar una mica la dosi de despigmentant, aplicar menys concentració de ingredient actiu.

Important la crema de protecció solar es reaplica cada dues hores

fotoprotector-solar

Si feu servir tractaments amb Àc. retinòic o Hidroquinona, convé parar en época estiu i seguir de cara a final d'any, no deixant de posar la crema proteccó ni un sol dia tampoc.

Qùe passa amb la vitamina C? Taca o no taca? Es pot continuar aplicant vit C a l'estiu, fent-ho a la nit. La vit C és un potent antioxidant que també ens ajudarà a combatre les radiacions solars i la oxidació que produiexen a la nostra pell.

Tot i fer aquestes variacions, la resta de rutina diària de higiene i ritual facial seguirà igual, podem variar el tractament en funció de les necessitats de la nostra pell però no deixarem d'aplicar-lo durant l'estiu. El que si que ho farem diferent, si anem a la platja o piscina no cal aplicar la crema antiarrugues del matí, una base hidratant i un protector solar seran suficients, la crema antiarrugues l'apliquem quan ens dutxem després o sinó ho passem directament a la nit. No oblidem els tractaments de neteja profunda com els peelings i les exfoliacions que hem de seguir fent-los un o dos cops per setmana, segons sensibilitat de la nostra pell.  

Si voleu veure l'efecte del tractament despigmentant sobre les vostres taques, a la farmàcia us podem ajudar. Amb el nostre dermoanlitzador podem fer un seguiment de la taca i així veureu com la paciència i la constància tenen el seu resultat