Avui obert: 09:00-13:30
Demà tancat

pell atòpica i estiu, com la cuidem?

Temps de lectura 2 min.
pell atòpica i estiu, com la cuidem?

30 Juny 2014

A la primavera, amb el canvi de temps, l'atòpia mostra la seva pitjor cara, els brots! Cremes en lloc de locions corporals, els gels de bany especials, a vegades hem d'acabar amb corticoides tòpics i si els brot és molt fort fins i tot amb antibiòtic per les sobre infeccions que hi ha a la pell.

mans-rasquen

I quan arriba l'estiu mica en mica va millorant, veiem que els brots disminueixen o no són tant agressius i la pell està en millor estat, i què ho fa això? El Sol! Per què el sol millora els símptomes de la dermatitis atòpica, els raigs UV del sol actúen sobre les cèl·lules del sistema inmune inhibint la inflamació de la dermatitis i també actúen sobre els gèrmens infecciosos, resultat una pell en millor estat!!

Però... sempre hi ha un però!! I en aquest cas hem de dir que a l'estiu també hi ha factors que ens agreugen la pell atòpica, que els hem de conèixer i tenir controlats.

La temperatura i la humitat, fan que augmenti la sudoració i això provoca irritació i picor a les pells atòpiques.

Com podem disminuir la sudoració?

Amb la roba? Ha de ser roba de cotó, evitant les fibres sintètiques, dur sabates de tela, obertes, que permetin que s'airegin els peus. La roba la rentem amb sabons no inònics i sense suavitzant, això ajudarà a minimitzar les irritacions que pot produir a la pell.

Si el nen o nena ha suat, recomanem fer una dutxa o rentar una mica al nen per eliminar la suor i minimitzar les irritacions.

I a casa? Una bona ventilació i temperatura ambient fresca, però compte amb els aires condicionats!! Disminueixen molt la humitat ambient i per tant ressequen molt la pell, per tant hem de hidratar la pell atòpica amb més freqüència si està molta estona en un lloc amb aire condicionat.

Sempre, sempre hem de tenir molta cura d'aquestes pells, ho fem amb els hàbits higiènics, un gel i una loció o crema adequats per a aquests tipus de pell i encara que el sol de l'estiu ajudi a tenir la pell millor, i que estem de vacances o mitges vacances, no hem d'oblidar aquests hàbits i hem de tenir unes precaucions especials també.

Si anem a la piscina, el clor és molt irritant de per sí i a les pells atòpiques no els hi va gens bé. Però no podem deixar ningú sense piscina i sobretot a l'estiu, oi? Doncs intentaremminimitzar aquest dany!

nena-piscina

Abans de banyar, posarem la "crema barrera" sobretot a la zona on hi ha més brot, com les zones de plecs per exemple. Són cremes que com diu el seu nom fan una barrera i minimitzen el contacte de la pell amb l'aigua. Intentarem que no estigui molta estona a l'aigua i desprès de cada bany farem una dutxa amb aigua corrent per eliminar els residus de productes químics de les piscines. Com sempre, assecarem sense fregar i aplicarem una crema hidratant per contrarestar els efectes dessecants del clor i del sol.

No oblidar mai la crema solar, les ulleres i la gorra, anar repetint l'aplicació de la crema solar cada dues hores més o menys i intentar que el nen o nena estigui més a l'ombra que al sol. Tot això acompanyat de la rutina habitual de gels de bany i hidratació diària amb productes específics per la pell atòpica, per què com ja sabeu, una pell atòpica requereix de molta cura per estar en el millor estat possible  i que amb molt poca cosa ja es posa reactiva, per tant intentarem amb tots aquests consells tenir una pell ben cuidada, ja sigui estiu o hivern.