Avui obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Demà obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30

Protecció solar, a l'hivern no la guardis

Temps de lectura 3 min.
Protecció solar, a l'hivern no la guardis

8 Novembre 2016

Estiu, us en recordeu? Fa uns mesos, sol, calor,...

Ja heu fet canvi d'armari?

Toca guardar les coses de l'estiu, però totes no.

Guardeu la tovallola (a no ser que aneu al gym), guardeu les xancles, guardeu el bikini i el banyador, també la maniga curta i els tirants, però no guardeu la crema solar.

El protector solar no és un producte de temporada.

Ens hem de protegir del sol a l'hivern?

El protector solar és anual, si, si, tot l'any ens hem de protegir del sol (o hauríem de fer-ho).

Pensareu que si no hi ha sol no cal que en protegim, error! Si hi ha llum de dia ens hem de protegir dels raigs solars.El sol surt cada dia, encara que no el veiem. Encara que hi hagi boira, el 80% dels raigs solars trasvessen les boires i ens fan mal igual.

A més en èpoques de més fred busquem la escalfor del sol,directament o a través dels vidres, per tant ens exposem més als raigs solars.  

Quins raigs solars ens afecten més a l'hivern?

A l'estiu els raigs que ens afecten més intensament són els UVB però a l'hivern són els UVA, de fet aquests no depenen de època de l'ay ni de temperatura, però proporcionalment als B, a l'hivern ens afecten més els A. 

Els raigs UVA penetren fins a capes més profundes de la nostra pell i danyen el col.lagen i la elastina i per tant ens provoquen arrugues, són la causa del fotoenvelliment prematur, fan que ens surtin arrugues abans d'hora.

O sigui que a l'hivern no fem tant bona cara (ens falta el color) i a sobre seguim arrugat-nos per culpa del sol.

Quin tipus de factor de protecció farem servir?

Segons el fototip de la nostra pell farem servir un factor o altre, ens podem basar en el fotoprotector que hem fet servir a l'estiu.

Recomanem una protecció 50+ a persones:

  • amb sensibilitat o al.lèrgies solars
  • amb taques
  • que prenen medicamets fotosensibilitzants com anticonceptius, antidiabètics, antihistamínics, antidepressius,... hi ha un llistat ampli de medicaments que fan que la nostra pell sigui més sensible al dany solar
  • nens

En el cas dels nens és important ja que la seva pell és més vulnerable a la exposició solar. Els nens segueixen sortint al pati, van al parc o fan excursions a l'aire lliure.

Un cop la pell es danya pel sol, costa molt revertir aquest dany, per això és molt important la prevenció.

Quin protector farem servir?

Utilitzarem protectors solars facials i sempre adequats al nostre tipus de pell.

Compacte SPF50+

Maquillatge compacte, oil free ideal per pells grasses, i també que vulguin tapar taques i imperfeccions. 

Textura molt agradable, s'extén molt bé amb la seva espongeta i tapa i cobreix sense deixar la cara encartronada i ni amb la sensació de que portem una capa molt groixuda de producte. Acabat mat molt natural.

Després per acabar de maquillar podem aplicar polvos a sobre i coloret.

Crema Solar anti taques amb Delentigo

Crema solar amb Delentigo. El Delentigo és un complexe que actua sobre les taques, evita la seva formació perquè regula i inhibeix la formació de melanina i Lipofuscina, que són els causants de les taques.

La trobem amb color i sense.

És una crema que va millor per pells seques, agrada més, tot i que una pell mixta la pot tolerar també. Deixa més sensació de crema a la cara i no té efecte mat. Per una pel grassa no la aconsellarem.

El color s'adapta molt al nostre color de pell, no té efecte tant maquillatge com el compacte 

Singulader expertsun SPF50+

Toc final! Protecció solar mineral que la podem portar a sobre i ens serveix per donar color a la cara al mateix temps que reapliquem la protecció solar. 

És una brotxa molt suau que deixa acabat mat, ideal per totes les pells.

La protecció solar l'aplicarem cada matí, després de la nostra rutina de higiene i tractament facial, l'ultim que posarem serà la protecció solar i després acabarem de maquillar-nos si volem.

Així que sí, la resposta és si, a l'hivern també ens hem de protegir del sol.