Avui obert: 09:00-13:30
Demà tancat

Quatre punts que has de conèixer si vols prendre el sol. Sabies que...

Temps de lectura 1 min.
Quatre punts que has de conèixer si vols prendre el sol. Sabies que...

10 Maig 2017

A tots en agraden els dies de sol, les vacances, els caps de setmana d'estiu i una de les coses què els fa tant meravellosos és el Sol, l'astre rei que ens acompanya aquests mesos on els dies son més llargs.

El sol ens fa sentir bé, en aixeca l'ànim però a la nostra pell, si no la protegim bé li fa molt de mal, en el present amb la cremada solar i en el futur amb malalties de pell associades a l'expsoció solar.

Recorda que acabar el dia amb les galtes, esquena o qualsevol part del cos vermelleta vol dir que t'has cremat

I cremar-se, com et pots imaginar, no és gens recomanable.

Hi ha aspectes de la protecció solar que no tenim massa presents i amb aquest port te'ls volem recordar

SABIES QUÈ?

Es aconsellable netejar i hidratar la pell abans d’exposar-la al sol. Restes de maquillatge, perfums o altres cosmètics poden provocar reaccions de fotosensibilitat i afavorir l’aparició de taques.

 

SABIES QUÈ?

Water-proof vol dir impermeable a l’aigua. Aquest concepte es fa servir en els productes que no perden la seva efectivitat després de 4 banys de 20 minuts cadascun en aigua dolça (que te una capacitat de dissolució superior a l’aigua salada).

Water-resistant vol dir resistent a l’aigua. Aquest concepte es fa servir en els productes que no perden efectivitat després de 2 banys de 20 minuts en aigua dolça.

SABIES QUÈ?

El FPS o SPF (factor de protecció solar) indica el temps que podem exposar-nos al sol sense risc de cremades.

Un FSP 30 indica que una pell que es crema en 10 minuts sense protecció solar estarà protegida durant 300 minuts (10 x 30 = 300 min.)

SABIES QUÈ?

Per estar correctament protegits ens hem d’aplicar la crema de manera generosa, és a dir uns 30g per un adult de talla mitja, i de manera uniforme sobre la pell seca mitja hora abans de l’exposició.

A més cal renovar l’aplicació cada 2 hores i després de cada bany.

Recorda fer servir una protecció més alta en les primeres exposicions. I no oblidis mai protegir-te la cara, el coll, el cap si ets calb, espatlles, escot, orelles mans i empeines dels peus.

Una bona protecció solar farà que puguis gaudir dels beneficis del sol, ara i sempre, i la teva pell no en patirà consequències desagradables, ni ara ni mai.

Si tens més dubrtes sobre el sol a la farmàcia et podem aconsellar i ajudar, pregunta'ns sempre que vulguis.