×

Què en sabem dels humidificadors?

Temps de lectura 3 min.
Què en sabem dels humidificadors?

4 Novembre 2014

Quan arriba el fred, estem més estona a casa amb la calefacció, finestres tancades, sovint hi ha algú dels del nostre entorn que està refredat o amb mocs, o amb les dues coses i més...

Així que és l'ambient idoni per començar el cercle viciós de malalties respiratòries que es van passant d'un membre de la família a l'altre i quan s'acaben tornem a començar!!!

Sabem que sempre hem d'airejar la casa, sobretot al matí, amb uns minutets n'hi ha prou per renovar l'aire. Però la resta del dia, que estem a casa i estem més tancats, hem de mirar de mantenir l'aire amb bona qualitat, és a dir, amb una temperatura i una humitats correctes, sobretot si tenim algú malalt.

És aquí quan els humidificadors són molt útils.

Què és un humidificador?

Doncs no és més que dispositiu amb un dipòsit d'aigua, que quan aquesta aigua s'evapora millora la humitat de la habitació on el tenim, així aconseguim que l'aire que respirem sigui menys nociu i agressiu per les nostres vies respiratòries, irrita menys el coll i també la pell. A més aquest augment de la humitat de l'aire fa que disminueixi els risc de proliferació de microorganismes.

Amb una humitat del 40-60% el refredat es passa millor, per exemple!

images

Quins tipus hi ha?

vapor fred

Funcionen per mitjà d'ultrasons. L'aigua es colpeja per ultrasons i aquestes vibracions produeixen vapor fred.

Les avantatges són que no hi ha risc de cremades, que no augmenten la temperatura de la habitació i que el vapor que fa és finet i és més fàcil d'inspirar.

Hem de fer servir aigua destil·lada per que com que l'aparell no bull l'aigua així assegurem que no hi hagi microorganismes al vapor que es fa.

vapor calent

Funcionen per evaporació de l'aigua.

Es pot fer servir l'aigua de l'aixeta, per tant són més econòmics però el problema és que augmenten la temperatura de la habitació i també que hi pot haver risc de cremades.

vaporitzador de ions

Aquests humidificadors tenen un extra, que generen ions negatius que combaten les partícules contaminants i fan que l'aire sigui més net i pur.

imagesneg

Neteja, part important!!

Sigui quin sigui l'humidificador que tenim hem de ser molt curosos quan el netegem, per tal d'evitar que no siguin ells mateixos els que generin els microorganismes no beneficiosos.

Tenir present també que si fem servir detergent per netejar-los els hem d'esbandir bé ja que si no partícules d'aquest detergent poden passar al vapor d'aigua que després fan.

L'aigua del dipòsit la canviarem diàriament, estigui buit o no, per qüestions d'higiene també.

Segons el tipus d'humidificador seguirem les instruccions de neteja que posa al manual que porten.

I les essències?

 Doncs el tema de les essències és més delicat, realment posar-hi essències és un a més a més ja que l'objectiu de l'humidificador és humitejar l'ambient, els què hi afegim de més és per gust nostre, no per necessitat.

eucaliptus

Ara bé, va molt bé aprofitar el vapor de l'aigua per vehiculitzar les essències ja siguin balsàmiques, tranquilitzants, purificants, aromatitzants,... n'hi ha un ampli ventall i el què hem de tenir en compte és la condició de cada humidificador i si el dispositiu en qüestió és apte per dur essències o no.

El de vapor calent no té problemes, es posen a l'aigua i llestos.

Els altres dos, cada fabricant determina quin tipus d'essència pot dur i si ha d'anar en gotetes al dipòsit de l'aigua o bé si a la sortida del vapor hi ha un recipient per posar-hi les essències.

Un tema important és que pregunteu sempre si la esséncia que voleu posar és apte per les persones que inhalaran el vapor amb la essència, sobretot per els asmàtics i també per als més petits, a vegades pensem que poden anar bé i estan contraindicades!!  

Categories
Preu