×

Salut bucodental, 3 senzills passos

Temps de lectura 1 min.
Salut bucodental, 3 senzills passos

13 Novembre 2017

Si jo fos un bacteri, voldria viure a la boca d’una persona.

 

És un lloc humit, càlid, sempre a la mateixa temperatura, hi han altres bacteris per fer amistat i donen de menjar gratis. És cert que hi trobaria un problema: si no m’enganxés be a les dents o a les genives, m’escolaria gola avall i ves a saber on acabaria. Així que si jo fos un bacteri i definitivament volgués viure en aquest paradís, desenvoluparia alguna mena de suport per enganxar-me a les dents. Un biofilm o placa dental seria una fantàstica solució, fabricar una mena de matriu que em protegís i de les agressions i em deixés ben enganxadet a la dent… Que ningú em tregui d’aquí si us plau!!! 

 El problema es que a la boca no tenim un sol bacteri, n’hi han milions d’ells i la superpoblació a la dent, com en tots els ecosistemes, genera problemes de sostenibilitat. Així el metabolisme dels bacteris de la placa dental, el resultat de les seves digestions, genera àcids que ataquen l’esmalt de la dent fent que aquest perdi minerals i es debiliti. Si aquesta pressió continua, els àcids poden malbaratar la dentina i progressar fins la polpa dentària causant inflamació i dolor. La geniva, mucosa que envolta les dents, també en pateix les conseqüències del metabolisme dels bacteris i de l’acció dels àcids. S’inflamen, sagnen i es debiliten obrint la porta a problemes més greus com infeccions.

Pots evitar aquesta bacanal bacteriana i les seves conseqüències amb 3 senzills passos:

1.- Control mecànic de la placa amb raspallat dental desprès de cada àpat durant mínim de dos minuts. Selecciona el raspall més adient i una pasta fluorada adequada segons l’edat i les necessitats de la geniva.

2.- Higiene interdental. El raspallat de les dents no és suficient per fer una bona neteja dels espais entre les dents. Odontòlegs i farmacèutics recomanem l’ús dels raspalls interproximals doncs son molt més eficaços que el fil o la seda.

3.- Control de placa amb col·lutoris que complementen l’acció mecànica del raspallat.

 Sortosament tenim moltes opcions per escollir en el mercat de tipus de pastes, raspalls, col·lutoris i resta de solucions per facilitar l’ higiene bucodental. A la farmàcia trobaràs un expert que et podrà recomanar la que millor s’ajusti a les teves necessitats. Vine i consulta’ns!!

Categories
Preu