Avui obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Demà obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30

Temps d'al.lèrgia!! Què fem??

Temps de lectura 1 min.
Temps d'al.lèrgia!! Què fem??

13 Abril 2016

Nas vermell, pica, ulls plorosos, pànic a les flors i arbres durant la primavera, més pànic encara al pols groc que trobem per tot arreu.... Comença època d'al.lèrgies!!!

ull còpia

Amb l'arribada de la primavera l'al·lèrgia torna a ser un problema per a moltes persones. Encara que hi ha al·lèrgies que duren tot l'any, a la primavera sol haver pics importants a causa del pol·len.

Què és l'al·lèrgia?


L'al·lèrgia és una reacció desproporcionada del sistema immunitari a una substància que és inofensiva per a la majoria de la gent. Hi ha moltes substàncies que poden produir al·lèrgia com són la pols, el pol·len, els fongs, el pèl d'animals, les picades d'insectes, alguns aliments, el làtex, entre d'altres.

Quins símptomes provoca?


 

Els símptomes més freqüents de les al·lèrgies respiratòries són esternuts, degoteig nasal, tos i picor.

Quan les al·lèrgies es produeixen en els ulls la seva simptomatologia és vermellor, picor i llagrimeig dels ulls. I en el cas de les al·lèrgies de la pell es produeix vermellor, picor, inflamació, descamació i poden aparèixer butllofes i erupcions.

Les al·lèrgies poden ser més localitzades i donar els símptomes descrits anteriorment, o més generals, i donar un conjunt de símptomes. Per exemple, les al·lèrgies al pol·len solen provocar tant símptomes respiratoris com llagrimeig i envermelliment dels ulls.

Little girl is blowing her nose

5 consells per evitar l'al·lèrgia al pol·len

El millor camí per evitar els símptomes de l'al·lèrgia és evitar l'exposició a l'al·lergen. En el cas de l'al·lèrgia al pol·len és molt complicat evitar directament tota exposició a l'al·lergen, però sí que es poden seguir algunes recomanacions per reduir l'exposició i no patir una al·lèrgia tan greu.

- Intenta no sortir quan hi hagi molt de vent

- Mantenir les finestres tancades

- No assecar la roba a l'aire lliure

- Viatjar amb les finestres del cotxe pujades

- Protegir els ulls amb ulleres i la boca amb una màscara els dies d'alta pol·linització.

No deixis que l'al·lèrgia t'impedeixi fer la teva vida normal, si necessites ajuda veuen a la farmàcia podem ajudar-te!