×

10 consells per a una farmaciola 10

Temps de lectura 5 min.
10 consells per a una farmaciola 10

18 Juny 2017

Ja fa olor de vacances!!!

Com està el tema del viatge per a les vacances? Tot mirat? La maleta no feta encara però segur que ja tens clar què hi posaràs, oi? Roba de bany, roba per caminar, els mapes del lloc de destí,... que no falti res que et pugui espatllar el viatge.

I la maleta de la salut? També hi has pensat?

Quan vas de viatge vols que tot surti bé, que no hi hagi cap contratemps que et faci tenir un mal record del viatge, pensa que la teva salut viatja amb tu i no fa vacances, dedica-li un temps quan preparis el teu viatge.

Parlem de la farmaciola.

La farmaciola no només son les pastilles pel mareig, els antiinflamatoris i tiretes. Heu de dur una farmaciola addient al vostre destí. No serà el mateix si aneu de viatge a una ciutat que si aneu a un país tropical o bé aneu a fer muntanya.

Però no només hem de pensar en la medicació que ens cal, sinó que també hem de saber com la transportarem perquè quan la necessitem estigui en perfectes condicions.

Aquí van els nostres 6 consells bàsics + 4 consells extres per a una farmaciola 10

1. Reaprofitar medicació

Si ja tens farmacioles antigues, o medicació per casa que vols aprofitar per al viatge, primer de tot, assegura't de que mentre no has fet servir aquesta medicació ha estat ben conservada, és a dir, la has tingut en un lloc sec, fresc, a temperatura i humitats adients per garantir que els medicaments están perfectes. No val si han estat a l'armariet del bany o al de la cuina per exemple, on temperatures i humitats varien força.

2. Revisa caducitats

Revisa les caducitats de tota aquesta medicació que ja tens a casa i vols posar a la farmaciola de viatge

3. Tot fàcilment identificable

La medicació i productes sanitàris que posis a la teva farmaciola de viatge han d'estar en el seu embalatge original, amb el prospecte, i que siguin fàcilment identificables. Pensa que pot ser que no siguis tu quí els hagi d'agafar i així evitarás errors.

4. Tamany de la farmaciola

La farmaciola ha de ser d'un tamany suficient perquè hi càpiga tot però que al mateix temps sigui fàcilment transportable.

Si va a la maleta de mà i no la factures assegura't que la podrás pujar a l'avió sense problemes. Et recomanem que parlis amb la companyia per què et donguin les indicacions i normes que tenen al respecte.

Si vas a la muntanya a fer excursions pensa que l’hauràs de dur a sobre, que sigui petita i pesi poc.

5. Medicació habitual

 La teva medicació habitual ve amb tu de vacances, no te l’oblidis. Potser que allà on vagis no en trobis fàcilment, per tant sigues previngut/da i prepara-la bé.

Has de tenir en compte que:

  • pot ser que hi hagi retrasos de vol, pèrdues d'equipatges o qualsevol altre contratemps, per tant porta medicació suficient per evitar problemes de falta de dosis i que et suposi que no pots continuar prenent la medicació.
  • si necessites medicació especial (asmàtics, diabètics, al.lèrgics,...), porta-la a la teva maleta de mà i identifica-la correctament per si en cas d'urgència algú te la ha d'administrar sàpiga com fer-ho.
  • Porta tota la teva medicació habitual per duplicat, amb la pauta d'administració i dosi i una a la bossa de ma i l’altra a la maleta.
  • Acompanya-la de l'informe del metge i a poder ser també una còpia en anglès.
  • Dades del metge i d'una persona de contacte en cas d'urgència

6. Conservació de la farmaciola

No pot estar a zones on li toqui el sol directe o a prop de fonts de calor o fred, és a dir, no a les guanteres dels cotxes o a la part del darrere sobre la safata del cotxe, compte amb les bodegues d'equipatges dels avions, hi ha canvis sobtats de temepratura i pressió que podern fer malbé els teus medicaments, com per exemple inhaladors o insulines.

Si la portes a la motxilla que no estigui a la part de sota, que al deixar la motxilla no puguis donar-li cops.

7. Viatjar amb nens

No oblidis posar a la farmaciola, a més a més de la medicació del petit, recanvis de xumets i bibis, recordes com es posa quan perd el xumet? Millor que no et passi estant fora.

També pensa en alternatives de menjar, per si allà on vas no trobes res adient o que li agradi, la opció dels "potitos" pot ser una salvació. Prepara suficient farinetes i llet en pols per a tot el viatge.

8. Viatjar amb motxilla

Si vas a fer rutes per la muntanya, segur que ja has pensat en els apòsits per les llagues, oi?

El què potser no has pensat és en emportar-te barretes energètiques per si la excursió s'allarga més de l'esperat, que degut a l'esforç no facis baixades de sucre que podrien provocar caigudes. El mateix amb les solucions de rehidratació; la suor, l'excés de calor i l'esforç poden fer que et deshidratis.

Si tens previst fer molts dies de travessia no et deixis els gels topics per preparar i recuperar la teva musculatura de les cames sobretot. I també un recuperador via oral t'ajudará a poder gaudir plenament de les teves vacances, sense tiretes ni cansament excessiu.

9. Les embarassades també van de viatge

Si estás embarassada i el teu ginecòleg et diu que cap problema per viatjar, al preparar la teva farmaciola no oblidis les vitamines de l'embaràs (allà on vagis potser no tenen les mateixes), antihemètics, repel.lents de mosquits aptes pel teu estat, gels per la circulació, material de higiene íntima i demana al metge si creu que pot ser interresant que portis medicació per la candidiasi, que te la prescrigui si creu que la has d'incloure a la teva farmaciola

10. Sèniors viatgers

Els Séniors teniu millor qualitat de vida que els sèniors de fa uns anys i això fa que viatgeu més, però heu de tenir en compte que fareu més activitat física de la que feu normalment, a casa no camineu tant, oi? i no carregueu maletes i bosses d'equipatge de pes, oi? Emporteu-vos les cremes recuperadores de musculatura per fer fregues quan acabi el dia.

Si teniu petites pèrdues d'orina (i no tant petites també) a la farmàcia trobareu absorbents discrets i còmodes que us ajudarán a viatjar amb tranquilitat.

No oblideu la pasta per enganxar la pròtesis dental i la opció de suplements proteics per si no podeu menjar adecuadament.

Amb aquests consells podràs preparar una farmaciola de 10.

Si abans de preparar la farmaciola del teu viatge t'acostes a la nostra farmacia t'ajudarem a preparar-la, perquè volem que tu i la teva salut viatgeu correctament.

Categories
Preu