Avui obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Demà obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30

5 tips imprescindibles per a la salut del teu cabell

Temps de lectura 2 min.
5 tips imprescindibles per a la salut del teu cabell

25 Octubre 2017


Tenir cura del cuir cabellut és el punt de partida cap a un pèl sa.


La sequedat, l'excés de greix, la brutícia, l'exposició al sol i la manca de cura són causa directa de la majoria dels problemes capil·lars: calvície o alopècia, caspa, aprimament del pèl, picor, dermatitis seborreica, etc.
 

Comença a cuidar el teu cuir cabellut per lluir un pèl sa i brillant.


1. Neteja


El cuir cabellut tendeix a acumular moltes més impureses del que creiem.

La pols, pell morta, restes de xampú, contaminació ... tot s'acumula i obtura els porus de la pell del cap. Quan els porus s'obstrueixen els fol.licles pilosos s'asfixien i el cabell es torna feble i trencadís.
Per això, és imprescindible conèixer la rutina d'higiene capil·lar que va amb tu.

Has rentar teu cabell de manera que es mantingui un equilibri entre la higiene i el bon estat del cuir cabellut (ja sabem que pecar per excés pot ser tan perjudicial com per falta).


El més adequat és rentar el cabell cada 2-3 dies per permetre l'oxigenació de l'arrel del pèl i no ressecar el cuir cabellut.
És molt important utilitzar xampú neutre que respecti el mantell protector del cuir cabellut.

Recorda que el xampú només s'aplica en el cuir cabellut, no en tot el cabell. En canvi, el condicionador o el bàlsam s'apliquen únicament en la meitat dels cabells i en les puntes.

Recorda també que has d'utilitzar aigua tèbia perquè l'aigua massa calenta augmenta la secreció sebàcia com a mesura de protecció.


2. massatges

Qui no està enganxat o enganxada al moment massatge de la perruqueria?
Doncs bé, no es tracta d'una tècnica de màrqueting per enganxar-nos. La realitat és que un massatge en el cuir cabellut és el que necessites després d'un dia d'estrès. A més, un bon massatge en el cuir cabellut té altres efectes interessants per a la salut i la bellesa.


Cada dia realitza moviments circulars amb el rovell dels teus dits per estimular la circulació de la sang, de manera que augmentaràs l'oxigenació del cuir cabellut i els nutrients arribaran millor fins als fol·licles.
 

El massatge ha de ser suau i el pots millorar usant algun oli capil·lar

3. Mascaretes

Les mascaretes, a més de cuidar el teu cabell per mantenir-lo sa i hidratat, són un bon aliat per cuidar la teva cuir cabellut.


4. Loció anticaiguda

Aplica la loció només en el cuir cabellut, sense humitejar en excés per assegurar l'efecte. Deixa que s'absorveixi completament.

Aprofita aquest moment per fer massatges al cuir cabellut.


5. Dieta adequada


No ens cansarem de repetir-ho la nostra alimentació és la nostra major font de salut, i el nostre cabell s'alimenta en funció dels nutrients que li arriben.


Una bona opció són els fruit secs, la verdura, el peix i la fruita, perquè són rics en proteïnes i vitamines.
Com sempre recordem, evita els greixos saturats en la mesura del possible i veuràs que la salut del teu cabell es veu afavorida!