Avui obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Demà obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30

Arriba el fred!! Ens protegim?

Temps de lectura 1 min.
Arriba el fred!! Ens protegim?

3 Gener 2016

Aquest any ja pensàvem que no arribaria el fred però tot i acabar el 2015 amb temperatures poc usuals per l'època , massa calor, el 2016 ha començat més hivernal. ❄️❄️

Al nostre Pirineu han arribat les nevades i per tant baixada de temperatura a la resta del país. Ja tocava!!

image

Però el fred ve acompanyat de la grip, van junts... nosaltres volem plantar cara aquest tàndem!!

Quan fa fred, el nostre cos es refreda, els peus estan més humits i això fa que estiguem més propensos a patir grips i refredats. Al baixar la temperatura del nas uns quants graus, patim una irritació nasal amb esternuts i descàrregues seroses.

Aquest canvi en la mucosa nasal i viscositat del moc faciliten la invasió vírica per això la GRIP és una malaltia vírica típica dels mesos de fred. És molt contagiosa i afecta les nostres vies respiratòries superiors.

image

Qui no ha patit la febre alta, mal de cap i coll, dolors musculars, fatiga,... Aquests són els símptomes de la grip i com a malaltia vírica que és només podem tractar els símptomes, els antibiòtics NO SERVEIXEN per curar la grip!!

Apareix després de 18-72 hores d'haver-nos contagiat i dura uns 5-6 dies.

Però, sabeu que podem fer prevenció? A banda de la vacuna, heu de consultar al metge de capçalera si és adient que us la poseu, hi ha unes mesures i recomanacions que us poden ajudar a plantar cara a la grip.

☑️ Rentar mans sovint, amb sabó i abundant aigua, sobretot abans dels àpats

☑️ Fer servir mocadors d'un sol ús

☑️ Elevada ingestió de líquids

☑️ Humidificar l'ambient

☑️ Evitar el fum de tabac

☑️ Ventilar les habitacions i la casa, evitar espais tancats i amb molta gent

☑️ Descansar correctament

☑️ Ajudar a les nostres defenses a estar fortes i en bon estat

- fent servir Probiòtics per estimular les nostres defenses a nivell del sistema digestiu

- vitamines com la A,C i E que trobem a fruites i verdures i l'Omega 3 que trobem al peix blau reforcen les nostres defenses

- aliments com l'all, la ceba, la llimona, els dàtils, les anous, brou de pollastre calent, els cacauets, ajuden al nostre sistema immunitari a lluitar contra els virus com el de la grip.

I si tot i això la grip us atrapa, veniu a la farmàcia que us donarem tractament per paliar els símptomes i que aquesta setmaneta se us faci  més lleugera de portar