Avui obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Demà obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30

Bexsero, la gran desapareguda..

Temps de lectura 1 min.
Bexsero, la gran desapareguda..

31 Març 2017

Si teniu fills estareu més que assabentats de que no hi ha manera de trobar la vacuna Bexsero. A les farmàcies hi ha llistes llarges de pares que esperen ser trucats per si arriba la seva vacuna, i el moment tarda molt en arribar, si arriba.

El què us angoixa i agobia a molts és el fet de que heu posat una dosi i que no arriba la segona.

Ara us explico com està tot plegat.

Vacuna Bexsero

Aquesta vacuna protegeix als peques de de una bactèria, la Neisseria meningitidis tipus B que és la que causa més malalties meningocòciques a Europa.

Es comença a administrar a partir dels 2 mesos d'edat en els nadons que acaben de nèixer, a la resta a partir de que els pares puguin.

Què ha passat amb aquesta vacuna que costa tant de que arribi a les farmàcies?

Segons el laboratori que la fabrica, el 2016 es van superar i molt les previsions de demanda.

Les vacunes són medicaments complexes, sobretot pel què fa a la seva fabricació, el procés és llarg, pot arribar a durar mesos.

El laboratori comunicava que al llarg del 2016 es solucionarien els problemes de desabastiment, però això no ha sigut així, i a més a més a principis del 2017 va comunicar que tenien problemes técnics en la seva fabricació. Per tant la normalització en el subministrament a les farmàcies no té data prevista.

Per els que ja heu començat a posar dosis, sabeu que segons la edat en la que heu començat, entre una i altre dosis han de passar almenys 1 o 2 mesos. Això vol dir no la podem posar abans d'aquest període. Això és important per què si les posem abans de temps l'eficàcia de la vacuna si que pot estar compromesa.

La dosis que has posat al teu fill ja el protegeix, que passi més temps de l'esperat en posar la següent dosi no inactiva la primera.

El més important és anar administrant les dosis i no tant el temps que passa entre elles.

El Comité Assessor de Vacunes de l'Associació Espanyola de Pediatria ens diuen que l'administració de les dois necessàries per a una vacunació complerta a intervals de temps superiors als recomanats no disminueix la efectivitat de la vacuna ni la resposta immunitària.

Per tant, no us agobieu si no trobeu la dosis, seguiu la pauta de vacunació quan pogueu perquè que passi el temps no farà que la vacuna sigui menys efectiva.