Avui obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Demà obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30

Col.lagen i els seus companys de viatge.

Temps de lectura 0 min.
Col.lagen i els seus companys de viatge.

23 Maig 2016

Què en sabem del col·lagen? Ara hi ha molts complements alimentaris que en porten, sol o acompanyat d'altres components con àcid hialurònic, glucosamina, vitamines..., i comença a ser una mica liat entendre per què serveix cada un.

El què està clar és que per cuidar i protegir les teves articulacions és un bon complement a tenir en compte i incorporar-lo a les nostres vides. Depenent del què busquem a més a més escollirem uns companys de viatge o altres. 

Parlem doncs del col·lagen i els seus companys de viatge.

COL·LÀGEN

És la proteïna amb funció estructural més abundant del nostre organisme, està molt present a la pell, òssos, articulacions, lligaments i tendons.  El col·lagen facilita la regeneració tissular i del teixit cartilaginós òssi i dèrmic. Aporta grosor, elasticitat i forma la estructura que recobreix i protegeix les fibres musculars.

En els esportistes el cartílag es desgasta i per tant hi ha més fregament entre els ossos i això causa dolor articular i molèsties, a més en esportistes són més freqüents les lesions i els traumatismes, per tant articulacions més ressentides, el col·lagen és molt important per ajudar a recuperar i prevenir.

Veiem que el col·lagen és molt important per tot el referent a la nostra mobilitat. Un dèficit de col·lagen es tradueix en problemes estructurals, tendinitis, bursitis, problemes al nostre sistema motor.

Amb 10 gr al dia en tenim prou per disminuir la pèrdua de massa òssia i la descalcificació, també redueix els dolors articulars i a més retarda envelliment de la pell. I si a més al complement alimentari que porta col·lagen hi afegim vitamines com la A, C, E afavorim l'absorció del Zenc, el Seleni, el Silici, el Coure, que són molt importants per el nostre sistema músculo-esquelètic.

Què més hi trobem als complements alimentaris a base de col·lagen?

ÀCID HIALURÒNIC

El famós àc. hialurònic que el trobem a molts complements i cremes. Té molta capacitat per retenir l'aigua, per tant a nivell d'articulacions incrementa la resistència a l'impacte i pressió, lubrica les articulacions móbils, incrementa la regeneració del cartílag.

GLUCOSAMINA

Ajuda a retrasar el desgast de les articulacions. Fa efecte a les 4 - 8 setmanes.

CONDROITINA

Es troba als cartilags al voltant de les articulacions. Alivia el dolor inflamatori de les articulacions i és fonamenta per enfortir la estructura òssia.

MAGNESI

És indispensable per la contracció dels músculs

SILICI

És un oligoelement, està en part petites al nostre organisme però és indispensable des del punt de vista estructural i funcional, pel teixit conjuntiu, especialment pel col·lagen, per mantenir la seva resistència, estructura i integritat.

Indispensable per què el càlci sigui transportat a l'òs.

CALCI CITRAT

El calci és el principal element estructural dels òssos i dents. És fonamental com a mesurador de la vasoconstricció i vasodilatació dels vasos sanguinis, transmissió dels impulsos nerviosos, contracció dels músculs, secreció hormonal. Durant el síndrome pre menstrual les dones consumeixen més calci.

El calci necessita la VitD per la seva màxima absorció.

VITAMINA D

S'obté del sol i dels aliments. És fonamental per l'absorció del calci als ossos.

HARPAGÒFIT

Planta amb efecte antiinflamatori, analgèsic i antireumàtica

BOSWELLA

Planta amb acció antiinflamatòria, inhibidor natural dels mediadors del dolor. Incrementa la mobilitat. no afecta a la mucosa gàstrica, per tant no ens danya l'estómac.  

Saps quins companys de viatge et calen? A la farmàcia t'aconsellarem quin és el complement alimentari a base de col·làgen que et pot anar millor. Ens vens a veure?