×

Consells per la pell atòpica

Temps de lectura 4 min.
Consells per la pell atòpica

14 Març 2017

La atòpia és molt sensible als canvis de temps, així que un recordatori i uns consells de com la hem de cuidar i mimar aquesta pell atòpica sempre van molt bé.

Què és l'atòpia?

No és una pell malalta ni contagiosa, senzillament és una pell indefensa, una pell que no té la capa protectora de greix que té una pell normal, no té l'escut protector. Al no tenir aquest protecció pateix més deshidratació, l'aigua s'escapa per què no té l'aïllant. A més a més les seves cèl·lules no estan ben unides, son una via d'entrada d'agents que normalment no són irritants per la pell per què es queden fora però en aquest cas entren dins, la pell els detecta com a estranyes i reacciona contra ells.

Resultat, una pell més seca, aspre al tacte, reactiva, que s'irrita facilment i que pica, pica molt.

Rutina diària de higiene

Així doncs, la higiene, hidratació i cura d'aquesta pell ha de ser especial, amb productes adients a aquestes pells, és a dir que no només hidratin sinó que també

  • aportin aquest greix que els hi falta,
  • que no portin cap substància que les pugui irritar
  • que porti substàncies que calmin la reacció i la picor.


Amb els nadons, ens és més fàcil tenir aquesta pell sota control ja al moment del bany hi incloem el bany i la hidratació. Però quan el nen o nena va creixent cada vegada és més difícil poder posar-li la crema hidratant, o quan comencen a dutxar-se sols moltes vegades no s'aclareixen bé, tot això fa que la pell del nen estigui més sensible i reactiva, tenim tots els números perquè els nens tinguin sequedat de pell.
 

Consells

Us donarem uns consells per a l'hora del bany. Si aconseguiu transmetre'ls al nen a mesura que es va fent gran, que respecti la rutina d'higiene segur que els brots atòpics seran més lleus i espaiats. Perquè una pell atòpica cuidada no asegura que no tingui brots, això no es cura, va amb la pell, el que si que podem acoseguir son brots més lleus on no calguin els corticiodes ni l'antibiòtic ( que us ha de receptar el metge) i siguin més espaiats en el temps.

  • Quan el nen es dutxi, la idea és netejar la pell, per descomptat, però cal fer-ho amb productes que respecten al màxim la fisiologia de la pell del nen per no desprotegir-la, per no eliminar en excés la poca capa de greix protectora que té la pell. Hem de fer servir un gel de bany sense detergent, tipus syndet.

Podem utilitzar un gel de bany com Multilind, que ens assegurarà una protecció de la pell ja que ajuda a regenerar la capa protectora de la pell al mateix temps que li proporciona una higiene adequada.

És un syndet amb només ingredients actius naturals que netegen i hidraten la pell del nen i que no li causen cap irritació.

Un altre avantatge que als papis ens agrada molt és que l'envàs va amb dosificador, va bé perquè sabem que el petit utilitzarà la quantitat necessària sense malgastar el gel.

En acabar la dutxa, és molt important recordar que s'esbandeixin bé.

  • L'aigua de la dutxa, ha d'estar a una temperatura semblant a la del cos.

Quan fa fred tendim a elevar en excés la temperatura de l'aigua de la dutxa, això el que fa és que en un primer moment tinguem sensació de confort però el que realment passa és que estem deshidratant a la nostra pell.

La tendència del cos és a mantenir la temperatura corporal, si li aportem un excés de temperatura, amb l'aigua de la dutxa en aquest cas, el cos intenta mantenir la temperatura eliminant aigua per refredar aquest excés de calor, per tant, estem deshidratant la pell i aquestes pells que ja de per sí son seques aixó els hi va molt malament.

El temps de dutxa ha de ser curt, a la pell no li convé estar molta estona sota l'aigua.

  • En l'assecat amb la tovallola, si freguem molt enèrgicament, ens portem l'aigua però també estem eliminant la escassa barrera protectora de la pell.

L'ideal seria assecar a tocs encara que en un nen serà una mica difícil, així que intentarem que almenys ho faci suaument.

  • I arriba el moment de la hidratació, la farem amb locions corporals fluides, que siguin de fàcil aplicació per si se l'aplica el nen que no li sigui massa costós ni enganxós.

La hidratació, si se la realitza el nen serà deficient, per la manca de destresa que tenen els nens per aplicar-se una loció i també per la falta de ganes, siguem realistes ..., així que una opció molt bona és fer servir una loció com la de Multilind, que proporcionarà una hidratació excel·lent i en ser fluida, ajudarà al nen a hidratar-se amb més facilitat.

Aquesta loció és grisa, això és deguta a la microplata de la seva fórmula. Aquesta microplata té efecte bactericida i a més a més estimula les defenses de la pell, dos accions súper interessants per a aquestes pells ja que estan indefenses i a més són més suscepribles a infectar-se les ferides del rascat.

Si a l'hora d'aplicar-la veieu que li pica una mica al nen, abans de posar-la fregueu-la entre les mans, millorarà molt l'acceptació. I si hi ha ferida escollirem una altra oció, més cremosa, tipus crema o bálsam.

És una loció ideal per quan la pell está en fase entre brots, per mantenir-la sota control el maxim de temps possible.

Recorda que una pell atòpica ben cuidada no assegura que no pateixi brots, el què aconsseguirem será que els brots siguin més espaiats en el temps i més lleus

Tot això i molta paciència, començant a ensenyar al nen quan abans millor, ens pot ajudar a aconseguir que el petit tingui una higiene per si sol més que correcta.

A la farmàcia podem ajudar-te a tenir aquesta pell sota control, no dubtis en preguntar-nos.

Categories
Preu