Avui obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Demà obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30

Copa menstrual, un gran invent!

Temps de lectura 3 min.
Copa menstrual, un gran invent!

29 Octubre 2014

D'un temps cap aquí, ens trobem a la farmàcia que ens pregunteu molt sobre la copa menstrual, a vegades us n'assabenteu per una amiga que  la utilitza, a vegades és el ginecòleg o ginecòloga que us la recomana, la qüestió és que és un tema prou interessant per fer-ne un post. Així que som-hi!

Quan ens la van presentar, a priori, vam fer la mateixa cara que feu moltes de vosaltres quan us expliquem què és i com funciona. Semblava bastant impossible que poguessim estar fins a dotze hores sense pensar en el tema de tampons o compreses en ple cicle menstrual. I a més, no semblava massa higiènic... Per sort, això no ens va frenar i vam decidir tenir-les a la farmàcia i conèixer bé de què anava. Una sort per què realment és un bon "invent" per quan tenim la menstruació.

Què és?

És un recipient en forma de copa, el material de què està feta és de silicona de grau mèdic, ultra suau, reutilitzable i respectuos amb el medi ambient. Si en tenim cura la copa menstrual ens pot durar fins a 15 anys en bon estat, per tant, estalvi important en altres articles d'higiene femenina que es fan servir quan tenim la menstruació. img_008 lily-cup-intimina-mifarma-periodo-menstrual  

A banda de la forma habitual, trobem també copes menstruals plegables, per què siguin més fàcils de guardar i dur sempre a sobre.

Com funciona?

La introduïm a la vagina quan tenim la menstruació, igual que fèiem amb els tampons, i la copa recull tot el flux. De tant en tant la anem buidant al lavabo i si no la podem netejar amb aigua en aquest moment, la netegem amb paper higiènic i la tornem a introduir.

Dada important, podem estar fins a 12 hores amb la copa menstrualposada sense cap risc per a la nostra salut!!  Per tant la freqüència amb la que necessitàvem anar al bany mentre teníem la menstruació desapareix, i fins i tot la podem dur a la nit. Un altre benefici molt important de la copa menstrual. Un cop posada, ni es nota ni molesta, per tant es pot dur el ritme de vida que portem sempre, no hi ha problema amb l'esport, amb el fet d'anar a la piscina o a la platja,... de fet és molt millor, ja que com que tarda tant a estar plena, podríem dir que podem estar de mitja a una jornada sense pensar-hi!! I a més com que no hi ha el cotó absorbent, és a dir, el tampó, no queda res acumulat dins i no provoca tants mals de panxa i de cames com sovint passa a les dones quan tenen la menstruació.

El fet de no utilitzar els tampons fa que disminueixi la sequedat que provocaven, recordeu que és un cotó absorbent, i per tant la copa menstrual manté molt millor el nostre equilibri intim, per tant menys irritacions, menys infeccions, menys molèsties en definitiva.

Un tema que pregunteu i que us preocupa és si es pot quedar dins, doncs no, no patiu per què per molt amunt que la introduïu, veureu que amb una mica de pressió que pugeu fer per expulsar-la ja comença a sortir.

A l'hora de treure-la heu de tenir en compte que estirar i prou no serveix, s'ha de trencar el buit que fa un cop es posa i per tant fent pressió a un lateral de la copa amb el dit veureu com entra l'aire i és més fàcil treure-la.

Com la netegem?

Doncs amb aigua i sabó. La primera vegada que s'ha d'utilitzar es recomana esterilitzar una mica i desprès de cada cicle, abans de guardar-la fins al mes següent també es pot esterilitzar.

Si al moment del buidatge no tenim aigua o estem en un bany que no té rentamans, fem servir paper higiènic i quan disposem d'aigua ja la netejarem bé. També hi ha productes per a la higiene de la pròpia copa, per netejar-la quan no tenim aigua a mà.  

Aquí teniu un link de una de les marques que fa copes menstruals, hi trobareu tota la informació referent a elles i ja sabeu que si teniu més dubtes o voleu que us expliquem quelcom que no us hagi quedat clar us podeu posar en contacte amb nosaltres!

http://www.intimina.com/es/lily_cups