Avui obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Demà obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30

El món de les fruites, in o out?

Temps de lectura 3 min.
El món de les fruites, in o out?

26 Juliol 2016

I estem de plé inmersos en el món de les fruites o hi hauriem d'estar... Esteu dins o fora encara?

Per què és tant complicat? Per què costa tant incloure les fruites a la dieta? No serà per què la fruita no és bona, tampoc serà per què a aquesta època hi ha poca varietat de fruites, i no em direu que amb aquesta calor no ve de gust una peça de fruita ben fresqueta!!!

fruita 

Doncs no sé a casa vostra, però a la meva no són mai la primera opció i a vegades ni la segona...:S però ni per grans ni per petits, eh? Això em va fer plantejar canvis seriosos...

Quan son bebés, amb el puré de fruites, el xumet, la cullera i fent l'avió te'n surts més o menys, enganyant una mica amb el xumet, altres vegades rient amb l'avió o el tren que entra a la boca convertida momentàniament en un túnel... Però quan ja són una mica més grans la història canvia, oi?

L'hàbit de menjar fruita és un dels que costa més d'adquirir, la majoria de vegades.

La fruita és un aliment fantàstic, ric en vitamines, minerals, font de fibra i aigua, el seu consum ens ajuda a prevenir moltes malalties, com el càncer colorectal, ens aporta vitmines per la pell, pels ulls, minerals que són imprescindibles per a moltes reaccions que es duen a terme al nostre organisme i que fan que el nostre cos estigui sa i en plena forma.

Però a part d'això, són atractives visualment, colors vius i diversos, formes grans, petites, boniques. De fet és la manera que té la planta per escampar les seves llavors i seguir l'espècie, per tant la natura mateixa es fa atractives als animals per què se les mengin i escampin les llavors i de rebot són també atractives per nosaltres. Una mica de instint animal el tenim tots oi?

I a més és un tipus de menjar còmode i ràpid, necessita molt poca preparació, a vegades només cal una bona rentada i ja està llesta per a ser cruspida!!

I doncs? Quin és el problema? Jo encara no l'he trobat, per què només hi trobo avantatges en les peces de fruita, però la realitat és que costa.

Us proposo una sèrie de canvis/recomanacions que us poden ajudar a inculcar l'hàbit de prèndre fruita cada dia, pels petits i pels no tant petits o tirant a grans

  1. Fruita fresca sempre a casa, no cal molta quantitat però si la màxima varietat possible, així cada vegada que passem per la cuina la veiem allà tant ben posadeta que us asseguro que algú de la familia hi cau i se'n menja!
  2. Els nens funcionen molt per imitació dels grans, ho sabeu oi? Feu una prova, si agafeu xocolata i just en el moment de posar la presa de xoco a la boca passa el peque de la casa que fa, us en demana oi? Proveu de fer-ho amb la fruita, si veuen que en mengeu ells també ho faran.
  3. Als nens el programa Masterchef els hi encanta, doncs aprofiteu-ho! Feu que pensin, facin, ideein postres en base de fruites que després us els menjareu tots. Passareu una estona molt divertida alhora que fareu que mengin fruita. La cuina no sé com quedarà, a casa no massa bé, però primer agafem hàbit de menjar fruita i despres ja els ensenyarem a cuinar bé.
  4. Prepareu plats vistosos i divertits, això porta una mica més de feina però val la pena us ho asseguro. A Pinterest hi trobareu un munt d'idees que us poden ajudar en la vostra creativitat.
  5. Eviteu excés de sucre la fruita ja en porta i no feu cap favor al vostre fill incrementant-li la ingesta de sucre, no cal.
  6. Recordeu que hi ha altres opcions per menjar fruita, fer-ne batuts, sucs, brotxetes i sucar-les a xocolata fosa, gelats, melmelades, afegir-la a gelatines i fer-ne pastissos... Imaginació al poder!!Però sempre amb fruita natural i pocs additius.

Apa doncs, ja teniu feina per aquests dies de vacances, crear un hàbit!! I ja sabeu què diuen, oi? Que per què una cosa arribi a ser un hàbit cal repetir-la 21 dies seguits!!

Acabem amb música, del grup Macedònia que van fer un videoclip molt xulo sobre la fruita i de la importància de menjar-ne!

Som-hi!!