Avui tancat
Demà obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30

EL TEU MOMENT DEL MATÍ, L'ESMORZAR

Temps de lectura 2 min.
EL TEU MOMENT DEL MATÍ, L'ESMORZAR

3 Març 2014

Ara si, ens hi posem de ple!!!

Comencem el nostre bloc de veritat i per fer-ho amb energia us parlem de com podem començar el dia amb totes les forces necessàries,  doncs sí, amb un bon esmorzar!!

foto: ourneckofthewoods.net

Per què és tant important? Quan ens llevem, al matí, portem moltes hores en dejú i el nostre cos necessita energia, si no l'alimentem començarà a mig gas... Al matí tots acostumem a portar un bon ritme, si no esmorzem tindrem un baix rendiment i falta de concentració i això no ens va bé ni a grans ni a petits, oi?

Si sempre ens diuen que l'esmorzar és l'àpat més important del dia, com és que no tenim el costum de sortir de casa esmorzats? Molts nens i adolescents no tenen sensació de gana al llevar-se, altres no tenen temps, al matí tots anem amb presses i corrents!! Els adolescents per que van a dormir més tard, sempre els falten hores de son i costa llevar-los al matí, els petitons per que no es lleven i gasten quasi tot el temps en vestir-se... També hi ha les nenes (i no tant nenes) que es volen aprimar, els nens per què volen esmorzar amb els seus companys al pati,... I els adults, doncs per que no donem per tot i se'ns escapa el temps al matí, no us passa també???

Tots sabem que al matí i entre setmana és complicat, però potser amb 10-15 minuts ja n'hi pot haver prou i també ho podem deixar mig preparat el vespre abans. Començarem a poc a poc, per que no sortim amb l'estómac buit, amb un vas de llet amb galetes o un batut de iogurt i fruites, o un petit entrepà de dolç o salat, o una peça de fruita..., i mica en mica ja ho anirem completant.

En què consisteix un bon esmorzar?

  • làctics, llet, iogurt, formatge fresc...
  • cereals (pa, galetes, cereals, pa de pessic...)
  • fruita, ja sigui la peça o el seu suc
  • l'oli d'oliva o una mica de mantega en proporcionarà la grassa necessària
  • finalment hi posem una mica de dolç com la melmelada o uns embotits amb poqueta grassa ja que la grassa bona és la de l'oli, la dels embotits no es va massa bé.

És feina nostre doncs, com a pares i tutors, educar als nostres fills i a nosaltres mateixos per adquirir el bon hàbit d'esmorzar, incorporar l'esmorzar a la ruitna diària, tot s'apren, i nosaltres com a pares i cuidadors també ensenyem amb l'exemple. I a tots els que encara penseu que no esmorzar aprima, doncs és a la inversa, provoca obesitat!! Esmorzar ens manté prims per que les calories que té l'esmorzar es cremen ràpidament amb la activitat del matí. Esmorzem?