×

Higiene intima i delicada, no tot val!

Temps de lectura 2 min.
Higiene intima i delicada, no tot val!

3 Febrer 2016

La higiene íntima és un tema molt important, ja no només per la comoditat d'un mateix, sinó també per prevenir futurs problemes.
Higiene-intima-femenina-natural-3
La zona íntima és una zona molt especial, amb el seu propi pH i flora bacteriana, per això cal usar productes específics i adequats per a les nostres necessitats.
Per això volem donar-te algunes recomanacions perquè puguis conèixer millor aquest tema.
Som-hi!
Una bona higiene íntima ens pot evitar molts problemes com la inseguretat que ens poden causar les olors desagradables, la incomoditat d'irritacions a la mucosa, o fins i tot les molèstiesd'infeccions vaginals.
L'elecció d'un bon sabó íntim és crucial, com hem comentat anteriorment, la zona íntima té un pH diferent a la resta del cos, i a més la seva flora bacteriana també és específica, així doncs triarem un sabó que es asseguri un manteniment d'aquestes característiques.
1. Els gels íntims d'ús diari ajuden a mantenir aquest pH fisiològic i una flora bacteriana correcta. Els seus components en ser específics per a aquesta zona tan delicada eviten irritacions de la mucosa o sequedat.
2. L'ús de roba interior molt ajustada i de materials sintètics pot provocar complicacions i dificultar la transpiració, per això es recomana utilitzarroba interior de cotó i folgada.
3. Durant la menstruació hi ha canvis importants i és quan més pendents hem d'estar de la nostra higiene. Una cosa molt important és l'ús de compreses i tampons de cotó que són menys al·lèrgics. També és molt important canviar amb freqüència
i no superar els temps màxims recomanats (4 - 6 hores) ja que poden afavorir l'aparició d'infeccions. Una altra alternativa són les copes menstruals.
4. Seguint la mateixa línia, cal no abusar dels salvaslips ja que poden contribuir al fet que la zona íntima estigui més exposada a infeccions.
5. L'ús de desodorants íntims ha de ser mínim sinó evitar-ho, ja que poden irritar la zona íntima a més d'emmascarar olors que podrien ser indici d'alteracions.
6. Les dutxes vaginals només s'han d'utilitzar si les prescriu un facultatiu doncs poden eliminar microorganismes necessaris i provocar sequedat vaginal.
903194_1391934791049058_1907392622_o-1024x855
Cal tenir en compte que les característiques de la zona íntima van variant durant la vida de la dona, des de la infància fins a la menopausa va canviant el pH i la flora bacteriana, per tant també canviarem les caractrísitques del sabó intim, adaptant-lo a cada etapa de la dona.
A la farmàcia podem ajudar-te a triar el millor producte per a tu, no dubtis en preguntar-nos!

Categories
Preu