Avui obert: 09:00-13:30
Demà tancat

SENIORS: CERVELL MÉS ACTIU AMB DHA

Temps de lectura 2 min.
SENIORS: CERVELL MÉS ACTIU AMB DHA

11 Maig 2018

És un fet que a mida que ens anem fent grans podem patir pèrdua de memòria, d’atenció i de fluidesa a l’hora de parlar. Aquest són alguns dels símptomes més associats al deteriorament cognitiu que afecten entre el 30% i 50% de la población de més de 65 anys. El deteriorament cognitiu es produeix per degeneració de l’organisme, però també es veu afectat pel desgast psicològic (estrés,depressió…) o també per relacions socials poc actives.

Històricament s’ha  utilitzat la fitoteràpia per augmentar el rec sanguini que alimenta les neurones (Ginkgo); adaptògens per l’estrés físic i mental (Rhodiola, Eleuterococ); antioxidants (vitamines, VitisVinifera…); tranquilitzants  per evitar l’estrés que afecta a la memòria. Tots ells actius i vigents, però estudis recents ens indiquen que el DHA incideix directament a un òptim funcionament del cervell.

El cervell està format en un 60% per grasses, d’aquestes un 30-40% és DHA, que és una grassa omega 3 d’origen marí.

El DHA és la matèria prima per la formació de xarxes neuronals. Una bona aportació de DHA suposa un augment de la velocitat de transmisió de l’impuls nerviós i en conseqüència,a tenir la ment més rápida, fresca i amb una actitud més optimista. Segons, estudis recents, el DHA juga un paper molt important en la prevenció de l’Alzheimer i altres disfuncions mentals.

Segons l’EFSA (Autoritat de Seguretat Alimentaria Europea) a partir dels 55-60 anys es recomana una ingesta diaria de 1000mg DHA al dia per rejuvenir les cèl·lules cerebrals imantenir una activitat mental normal. Tot i la importàcia del DHA, l’organisme no té la capacitat de produir-lo, i només el podem obtenir a través de l’alimentació i la complementació. El DHA, que és un omega 3 d’origen marí,  el trobem en les algues marines i en el peix blau com el salmó, arengades, tonyina, bacallà, sardines…

Arribar a l’ingesta diària de 1000mg de DHA a través de la dieta no tant fácil, tant és així, que la complementació en perles de DHA s’ha vist molt incrementada en els últims anys. En el mercat es troben molts productes que contenen DHA, però de quantitat i qualitat molt diverses.

Com a consumidor, hem de difenciar que perles de 1000mg d’oli de peix no són el mateix que perles de 1000mg de DHA. Toi i que les càpsules d’oli de peix són molt més econòmiques,  porten una petita proporció de DHA  i una gran quantitat de grasses com per exemple, colesterol, que no ens beneficien, i acabem pagant molt per la poca quantitat de DHA que contenen.

Una ingesta adequada de DHA, una dieta rica en verdures i fruites, una mica d’exercici, dormir bé, relacionar-se i exercitar la ment milloren la memòria i prevé de malalties com l’Alzheimer i el Parkinson