Avui obert: 09:00-13:30
Demà tancat

Taques a la pell? Adéu estiu, adéu taques

Temps de lectura 2 min.
Taques a la pell? Adéu estiu, adéu taques

1 Setembre 2017

L’estiu arriba al seu fi, han estat dies molt intensos: vacances, diversió, descans i sol, molt de sol. T’has adonat que tens més taques o bé que les que ja tenies són més intenses? Què li ha passat a la teva pell? T’ho expliquem.

La melanina és un pigment sintetitzat a les capes més profundes de la epidermis, que ens ofereix protecció respecte les radiacions ultraviolades del sol i el responsable també de la nostra tonalitat de pell. La quantitat de melanina present a la pell és característica de cada persona i ve determinada per un factor inalterable, els gens de l’individu, i dos factors induïbles, l’exposició solar i les hormones.

A causa de les hormones, l’excés de radiació solar, l’estrés i/o la presa de medicaments fotosensisibilitzants, pot arribar a produir-se una lesió clínica provocada per l’excés de melanina present a la superfície de l’epidermis. Aquesta lesió la podem classificar segons el tamany en màcula (coloració de la pell sense relleu i menor d’un centímetre) o taca (major d’un centímetre).

Hi ha diferents tipus de lesions:

Lentigens: màcules de color marró, provocades pel dany solar continuat i localitzades a zones exposades com a la cara, l’escot, les mans i els braços.

Nevus (coneguts com a “lunars”): poden esta presents des del naixement o sortir amb els anys.

Efèlides (també anomenades “pigues”): petites taques repartides pel cos que augmenten amb l’exposició solar.

Melasma- cloasma (màscara del embaràs): excés de pigment localitzat a la cara, generalment a la zona del llavi superior, les galtes i el front. Causada principalment per hormones (embaràs, teràpia anticonceptiva) i medicaments fotosensibilitzants. Augmenta amb l’exposició solar.

Hiperpigmentació post-infamatòria: excés de melanina localitzat exclusivament a la zona lesionada. La inflamació pot estar causada per acné, psoriasis, dermatitis de contacte, dermatitis atòpica.

Totes aquestes lesions, a excepció dels nevus, poden ser tractades si sabem com. Hi ha molts i diversos tipus de tractament en funció de la localització i la intensitat de la lesió, però el que hem de tenir clar és, que perquè el tractament conclogui amb èxit és obligatori:

  • Reduir o eliminar l’agent causal
  • Ser constant: mai tractaments de menys de 3 mesos.
  • Imprescindible protegir-se durant tot l’any amb factors de protecció solars molt alts (SPF 50+)
  • Fer un manteniment per evitar la recaiguda.

Ara que ja has vist les diferents taques que poden haver-hi i el seu origen, des de la farmàcia t'ajudem a tractar-les, fem un seguiment de la teva taca per tal de trobar el tractament que millor t'anirà per poder eliminar-la, t'acompanyem en el procés. Només cal que vinguis i deixis que t'aconsellem ;)