Avui obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Demà obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30

Tornem-hi, però tornem-hi bé!! Hidratem-nos!

Temps de lectura 5 min.
Tornem-hi, però tornem-hi bé!! Hidratem-nos!

1 Setembre 2016

Ja el tornem a tenir aquí, un dels mesos que normalment ens agrada poc... El mes del tornem-hi! Tornem a la rutina, tornem a la feina, els nens tornen a escola ( això ens agrada una mica més...;) ) en definitiva ja tenim el setembre aquí!

I com tornem? Més ben dit, com torna la nostra pell? Us hi heu fixat? Tiba? Té aspecte i tacte d'aspre? Vermellors? Passes l'ungla i queda una ralla blanca a la pell? Es descama?

Benvinguts al món de la pell seca!!!

Però de fet és normal a aquestes alçades tenir la pell seca. Tots per vacances canviem una mica els nostres hàbits, tant de higiene com d'alimentació i socials.

A veure repassem...

Més hores a l'aire lliure, tant de dia com de nit, poca roba, la pell està més accessible als canvis de temeperatura per exemple. Canvis d'hàbits de higiene, fa calor, també fem més esport i ens dutxem més, ens banyem sovint al mar o piscina, ens assequem amb la tovallola fregant-nos, ens toca més el sol, mengem diferent i a altres hores de les que ho fem normalment..., en fi, que estem de vacances i per això són les vacances, oi? Per sortir una mica dels hàbits i les rutines.

Però els banys excessius, la suor, eixugar-nos tantes vegades, la sorra de la platja, les radiacions solars,.. tot aixó deteriora la barrera protectora de la nostra pell, els lípids de la superfície de la nostra pell cada cop són menys, aquesta capa de greix que normalment tenim i que ens protegeix, la que fa de barrera i evita que es perdi aigua, cada cop és més inexistent. Resultat, pell més seca, aspre i desvitalitzada.

HELP!!!

I ara toca recuperar aquesta capa, hem d'evitar la evaporació d'aigua en excés, que la deshidratació no sigui molt profunda i que s'afavoreixi el pas de l'aigua de l'interior cap a la superfície. Volem recuperar l'aspecte saludable de la nostra pell i que desapareixin les tibantors i la sequetat de la pell que ara tant ens molesta.

Com actuem? A on?

Atacarem la sequetat de la pell per diferents bandes i la suma de les nostres accions farà que recuperem la pell ben aviat.

Higiene


Farem servir gels de bany suaus, sense detergents que puguin irritar la pell que ara tenim sensibilitzada i que portin agents hidratants i emolients per tornar el comfort i la hidratació a la nostra pell.

L'aigua de dutxa serà tèbia tirant a freda, l'aigua calenta no ajuda gens a hidratar la pell.

Al assecar-nos anirem amb molt de compte de no fregar massa fort la pell per treure l'aigua de la dutxa, ja que si ho fem també ens emportem els lípids protectors.

Important assecar-nos així també si encara anem a la platja o a la piscina, sense fregar fort, i fer una dutxa sortint de l'aigua de bany per treure els agents irritants com el clor que també ressequen la pell.

Us proposem un parell d'opcions que són molt interessants de conèixer i que a nosaltres ens encanten per la seva textura, per com deixen la pell i per la confiànça que ens donen com a marca de que el producte és excel.lent. Multilind gel de bany

Multilind gel de bany

Ens agrada per què és molt suau, no porta cap agent irritant com son els parabens, les silicones, els sulfats, lanolina,... per tant és ideal per la pell sensible com la tenim ara, hidrata i recupera la pell. Textura gelatinosa, que no fa molta brumera i al aplicar-lo a la pell humida ja notes l'efecte hidratant i emolient. No porta perfum. Atoderm gel de dutxa

Atoderm gel de dutxa

Gel de dutxa suau, sense sabó, tampoc porta parabens ni agents irritants, neteja respectant la fisiologia de la pell i gràcies als agents hidratants que porta hidrata, suavitza i recupera la pell. Calma la sensació de tibantor que causa la pell seca. Sobre la pell molla l'aplicarem i farem fregues suaus fins que surti la espuma.

Hidratació


Farem servir cremes o bàlsams que ajudin a reestablir aquesta barrera lipídica deteriorada. No seán tant fluides com les d'estiu però ara les que necessitem són les que són més "enganxoses". És important que portin actius emolients com urea, ceramides, lactat, agents que hidraten i refan el mantell lípidic que està casi inexistent.

En aquest cas les nostres opcions preferides són Atoderm crema

Atoderm crema

Crema nutritiva, altament hidratant, amb textura untuosa i que facilita la recuperació del mantell barrera de la nostra pell. Deixa la pell hidratada i flexible. La aplicarem amb la pell neta, després de la dutxa i si ho fem amb la pell lleugerament humida obtindrem una hidratació òptima. Ureadin 10 locio

Ureadin 10 loció

En aquest cas la loció hidratant porta un 10% d'urea. La urea és molt hidratant i a més fa una microexfoliació que afavoreix la eliminació de les cèl.lules mortes i millora l'aspecte de la pell i la hidrata més profundament.

I a on incidim més?

A la alimentació!


Els dos litres d'aigua al dia segueixen sent molt necessaris. no hem d'esperar a tenir set. Quan el cos ens demana aigua, quan tenim la sensació de set, vol dir que el grau de deshidratació del nostre cos ja és força important. Hem d'aprèndre a beure sense tenir set.

Aquesta hidratació a través de la ingesta d'aigua la podem millorar i afavorir amb la ingesta de fruites i verdures que tinguin un elevat contingut d'aigua. Així hidratarem també la nostra pell des de dins.

Entre les fruites, les més destacades per la seva quantitat d'aigua són les pomes, els kiwis, la síndria, la taronja, són riques en aigua i a més aporten moltes vitamines que ens anirán molt bé per la recuperació general del nostre cos.

De les verdures, les que més ens interessen pel seu efecte hidratant són les de fulla verda, el cogombre, el tomàquet, que com les fruites, a banda d'aigua ens aportaran una dosi de vitamines i d'antioxidants que ens anirà molt bé.

Voleu saber el grau de hidratació de la vostra pell? Voleu saber si us hidrateu correctament? Doncs en això des de la nostra farmàcia també us podem ajudar. Tenim el servei de dermoanàlisi on podreu comprovar que el què feu és útil per la vostra pell i és el més adeqüat.

Tot això i els consells que necessiteu sobre productes i aplicació els trobareu a la nostra farmàcia. No dubteu en preguntar-nos!

Tornem al setembre amb un pell hidratada, elàstica i radiant!