Hoy abierto: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Mañana abierto: 09:00-14:00, 16:30-20:30

Crema solar, gorra, .... I les ulleres???

Tiempo de lectura 2 min.
Crema solar, gorra, .... I les ulleres???

6 Mayo 2014

Us imagineu un nen de menys de 10 anys a les 12 o a la una del migdia a la platja sense protecció solar?? Impensable, oi?

Quan sortim amb els nens al carrer en èpoques de sol ja sigui per anar al parc o a la muntanya o a la platja pensem en portar la gorra i posar la protecció solar al petit, oi?? I quan ja no és tant petit també, sempre darrera d'ells per posar la crema, fins i tot amb la sorra de la platja que els hi fa una "exfoliació natural" quan els hi posem la crema... Us sona, oi??

Molt bé, això ho tenim molt en compte per protegir als nostres petits de l'efecte nociu del sol, però què passa amb els ulls?? Per què no els hi protegim del sol?

Penseu que a la platja, a banda de les radiacions directes del sol la sorra reflexa un 15% de les radiacions ultraviolades!! És molt, un motiu de més per protegir bé els ullets dels nens.

Un nen petit, té els ulls més clars que els d'un adult  i aquests ullets permeten passar molta més llum, això és degut a que el cristal.lí de l'ull, que és el que fa de filtre solar, no està ben format, abans de l'any deixa passar el 90% de les radiacions!!

I a on acostumem a trobar els nens quan fa bon temps?? Doncs a l'aire lliure!! Entre les 10 i les 16h rebem el 60!% de la radiació ultraviolada diaria. Entre aquestes hores, quanta estona estan els nens al carrer??Resposta clara, oi?

Quan estan jugant no els hi parlis de l'ombra, volen estar al parc jugant, corrent, vaja, fent de nens i això vol dir que estan més estona exposats al sol i una exposició prolongada al sol, als raigs ultraviolats, sense cap mena de protecció doncs als ulls es tradueix en problemes a llarg termini, com poden ser unes cataractes.

Les ulleres de sol, el què fan és una dilatació de la pupil.la, al permetre que no passi tanta llum, per tant, és molt important que el vidre de les ulleres sigui de bona qualitat, perquè si la protecció no és bona farem una lesió a l'ull.Han de ser ulleres amb el certificat CE i amb protecció UV-400. Penseu que no són una joguina, poden ser un complement però amb unes garanties per a la salut de l'ull.

I ara l’etern problema?? Què fem per què se les posin?? Doncs una ajuda pot ser que ells mateixos les escullin, així si els hi agraden serà més fàcil que se les vulguin posar.

Recordeu també que a banda de les ulleres la protecció solar i una gorra no poden faltar!!!