Hoy abierto: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Mañana abierto: 09:00-14:00, 16:30-20:30

Esperit jove? A la Menopausa el cos també!!

Tiempo de lectura 3 min.
Esperit jove? A la Menopausa el cos també!!

28 Julio 2014

La menopausa podriem dir que és l'últim estadi hormonal de la dona. Quan la menstruació "comença a fer el tonto", és a dir, un mes  hi és, dos o tres no, després torna, ara dura molts dies,... Això és la pre menopausa i és degut al canvi en les hormones esrtògens i progesterona, que van disminuint els seus nivells. Quan ja fa un any que no hi ha menstruació ja podem dir que hi ha la menopausa, ha cesat la activitat hormonal per complert.

admin-ajax

Aquest canvi porta associat una sèrie de símptomes no massa agradables per la dona, transtorns de la son, canvis d'humor,mals de cap, les calors, per això convé preparar el cos per a aquest canvi, per intentar minimitzar aquests símptomes. També us direm que hi ha tractament farmacològic per combatre'ls però si tenim el cos bé afrontarem aquest etapa amb millors garanties i tindrem més qualitat de vida.

Convé que des dels primers símptomes, quan encara es té la menstruació es prenguin mesures preventives i s'adoptin hàbits saludables. Avui anirem per aquí!

Alimentació variada, moderada i equilibrada

Això ho hem de fer sempre, però ara més que mai, per evitat problemes futurs.

Son importants els aliments rics en fibra que ajuden a controlar el pes i disminueixen el risc cardiovascular. Les LLEGUMS  també porten proteïna i certa quantitat de fitoestrògens (podriem dir-ne hormones naturals).

Vegetals rics en vitamina C, Seleni i antioxidants que ajuden a evitar la sequetat de la pell i mucoses i també prevenen la caiguda del cabell.

fruita-i-verdura

Àcids grassos omega 3 que afavoreixen la salut cardiovascular, articular i cerebral. Si l'aport a la dieta no és suficient, tenim els suplements que ens garantiran les quantitats òptimes necessàries.

Oli d'oliva que també és beneficiós per la salut cardiovascular, és ric en grasses monoinsaturades, vitamina E (molt antioxidant!) i esterols vegetals.

Làctics, que són imprescindibles per als òssos, sempre desnatats o semi, la seva grassa no ens interessa massa. Hi ha llets complementades i enriquides amb Calci, fibra o àcids grassos insaturats i també les llets de soja o les sense lactosa són una bona alternativa. Les dones amb antecedents de càncer de mama hormona depenent no és convenient que prenguin res derivat de la soja, ja que les isoflavones actuen com a les hormones i pot ser contraproduent.

Moderar el consum de sucres, grasses i sal.

Correcta hidratació

Amb uns 2 litres de líquid diaris, ja pot ser aigua, infusions, sucs, brous, refrescs,... I aquests dos litres han de ser més si facalor o bé si es fa exercici físic. Aquesta ingesta de líqued ajudarà a combatre les calorades típiques d'aquesta etapa i a més millorarà la sequetat de pell i mucoses.

Exercici físic moderat a diari

Si, si, a diari! Caminar mitja horeta per exemple, és ideal, a més si es fa a l'aire lliure incrementem la producció de vitamina D (la vitamina solar també dita!!) que anirà molt bé per la salut dels òssos.

Aquest exercici físic, a banda dels òssos, ajuda a mantenir el pes, afavoreix la salut de les articulacions i la massa muscular, millora la pressió arterial, nivells de sucre i grassa en sang, per tant també va bé per la salut del nostre cor.

Un altre tipus d'exercic molt adient és l'enfortiment del sol pèlvic que ens ajudarà a evitar o minimitzar futures pèrdues d'orina amb les seves infeccions, i també la caiguda de l'úter.

Activitats relaxants

Fer aquestes activitats ajuda a disminuir l'ansietat i la tensió,  pot arribar a reduir les calorades. També pot millorar la concentració, la memòria i l'autoestima.

Fora tòxics!!

dona-cabell-blanc

Ni tabac ni alcohol, per què a banda dels efectes nocius molt coneguts ja, també disminueixen l'absorció del Calci i també augmenten el risc de patir malalties cardiovasculars, no ens interessen gens!!!

Amb aquests consells podreu entrar a la nova etapa amb millor estat de salut i afrontar-la amb més garanties