Hoy abierto: 09:00-13:30
Mañana cerrado

Esport i hidratació tàndem obligat!!

Tiempo de lectura 3 min.
Esport i hidratació tàndem obligat!!

21 Octubre 2015

Sempre que fem esport suem, i si suem molt millor, a part de que tenim la sensació de que treballem molt (que si que també és cert) té altres beneficis el fet de suar.

La suor està formada principalment per aigua, però també té sucres, sals i electrolits, bàsicament urea, sodi, potassi, entre d'altres.

Perquè suem?

Suar és important. Normalment l'associem a la mala olor i a les taques a la roba, però va molt més enllà que això! Suar és saludable. La olor i la transpiració excessiva es poden controlar, per això tenim els desodorants, però suar hem de suar!!

Normalment suem un 10% de l'aigua que bevem, i és important per

  • poder mantenir el cos a temperatura adient.
  • eliminar toxines, efecte de neteja, ja sigui de toxines internes com de les impureses de la pell, al suar obrim els porus i netegem la superficie de la pell

Per tant, veiem que és un mecanisme de defensa i de neteja, dos punts interessants.

Si no bevem prou aigua no podrem suar el suficient per mantenir la temperatura del cos, d'aquí la importància de beure mínim 2 litres d'aigua al dia.

I si fem esport?

La cosa canvia, el fet de fer activitat física intensa fa que el nostre cos produeixi energia que escalfa el cos i si no suem adecuadament podem patir un cop de calor o insolació. Per això convé una hidratació correcta abans durant i després de fer esport.

A més a més una mala hidratació mentre fem esport ens pot fer una baixada de rendiment important, ja sigui a l'entrenament com a la prova esportiva, de fins i tot un 10%.

Importantissim no esperar a beure quan tenim set, si fem esport i tenim set ja estem deshidratas!! I això es tradueix en una baixada del rendiment!! Com ja sabeu (més amunt ho hem dit..), la suor no només és aigua, per tant si suem molt no només hem de recuperar l'aigua perduda, hem de recuperar les sals i electrolits que perdem d'aquí la importància d'un bon producte hidratant.  

Nosaltres confiem molt en els productes de NUTRINOVEX i en concret, per rehidratar-nos fem servir l'HIDRATEíN, el tenim en pols i en càpsules, si si, càpsules hidratants!

nutrinovex logo

Les dues presentacions estan formulades a base de productes naturals i tot i que serveixen per el mateix, per hidratar-nos mentre fem esport, tenen algunes diferències.

Després d'investigar la suor, la deshidratació i el dany muscular que es produeixen al fer esport, NUTRINOVEX ha fer aquests complements que en el cas de la beguda en pols a més a més protegeix l'organisme front els radicals lliures que es produeixen en gran quantitat quen fem esport i en el cas de les càpsules ajuden combatre la formació d'àcid làctic i a l'aparició de rampes durant l'exercici.

Pols


  HIDRATEIN600-540x691

Un cop reconstituïda forma una beguda rica en hidrats de carboni (sucres), vitamines i minerals d'absorció progressiva que proporcionen energia de forma sostinguda reposant l'aigua i les sals minerals perdudes al suar.

Porta vitamines com la vit.C, Vit.E, vit.D, del grup de les vit.B porta  B1, B2, B3, B5, B6, B12 i àcid fòlic. En el cas dels minerals hi trobem el Ferro, el Calci, Magnesi, Zinc, Coure, Manganés, Crom, Iodur i Sodi.

Ho preparem posant 40gr en 500 ml d'aigua i ho anirem bevent cada 15-20 minuts durant la pràctica esportiva.  Aquesta dosi ens aporta el 40% de la quantitat diaria recomanada (CDR) d'aquestes vitamines i minerals.  

Càpsules


  HIDcaps

Les càpsules són ideals per quan no podem portar el botellí de rehidratació, tot i que es podrien dissoldre en un botellí d'aigua, les pendrem durant la pràctica esportiva, cada 45 minuts aprox. si l'activitat és moderada o cada 30 minuts aprox. si és una activitat intensa.

En la fórmula de les càpsules hi trobem vit.B6 i vit. D3, Sodi, Magnesi, Calci i Potassi. Ens aportaran unes CDR menors però tot i així suficients per mantenir un bon estat hídric mentre fem exercici.

I si a sobre atletes com el Llorenç, l'Alexis i els Jordis també els utilitzen encara més garantia de que són uns bons productes!

nutrin hidt¡rat equip còpia

Així que ara ja sabeu la importancia de una bona hidratació si feu esport i la nostra recomanació, esport, salut i farmàcia!!