Hoy abierto: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Mañana abierto: 09:00-14:00, 16:30-20:30

Panxa plana, com??

Tiempo de lectura 2 min.
Panxa plana, com??

8 Abril 2014

La zona abdominal, aquesta part del nostre cos que es deforma amb facilitat i que ens dona una figura que no sempre ens agrada.

panxa

Grassa??? No gràcies!!

Anem a pams, la grassa que es situa a la zona abdominal, no és dolenta, és una zona de reserva energètica que fa el nostre cos, ja que la grassa és necessària pel funcionament de molts dels nostres òrgans i les seves activitats, també ens va bé per protegir-nos dels canvis de temperatura per exemple. Quin és el problema doncs? El problema és que aquesta grassa s'acumuli en excés, que en tinguem més de la que necessita el cos i per tant es "guarda" a la zona abdominal, donant forma a la nostra panxa. Però a banda dels aspectes estètics, suposa un risc per la nostra salut, com ja sabem pot taponar les artèries i provocar-nos problemes cardiovasculars.

Què causa l'acumulació? Doncs els factors genètics, les hormones, el sedentarisme i la dieta, bàsicament.

A l'atac!!!!

On?? Amb què???

Fora sedentarisme, amb 30 minuts al dia n'hi ha prou i som-hi amb la dieta!!! XERRADA-SALUT1

via Ajuntament de Carme

Hi ha uns aliments que són els nostres aliats i que és interessant incloure'ls a la nostra dieta.

Llet i derivats, baixos en grassa i descremats, però rics en Calci, que ens va molt bé, a banda de pels ossos, perquè ajuda a trencar les cèl.lules de grassa.

Taronges, llimones, cítrics en general que són rics en vitamina C, que ajuda a processar la grassa més ràpidament i a més frena els excessos d'insulina en sang que a la llarga el què farà aquesta insulina és crear més reserves de grassa.

Aliments rics en potassi, com el meló. El potassi intervé en la regulació dels nivells de sodi, la retenció de líquids és menor, eliminem aigua de forma natural juntament amb toxines, vaja que ens desinfla i ens depura.

De les fuites, unes que ens interessen molt, són les anomenades vermelles, com la maduixa, amb molt líquid i fibra i poca caloria!! Millor si les mengem entre àpats. Contenen flavonoides que regulen el nivell de sodi i per tant la retenció de líquids, i també contenen antocianines que inhibeixen l'assimilació de grasses i sucres.

Omega 3, el fantàstic Omega 3, el trobem a les nous, a les ametlles, el salmó, i ens ajuda a reduir els nivells de colesterol, redueixen també el cortisol que és la hormona de l'estrès que ajuda a que augmentem de pes. Les ametlles porten també calci, proteïnes i fibra. Recordeu a prendre els fruits secs amb mesura, massa no va bé pel pes!!

ametllesTambé tenim l'Avena, rica en fibra i  proteïna, que disminueix el colesterol en sang però també ens activa el metabolisme, cos que fa que cremem més.

I de verdures, podem incorporar els espinacs, els espàrrecs, el bròquil, que són vegetals rics en fibra i amb poca caloria, a més a nivell intestinal impedeixen l'absorció de grasses i sucres.

I per acabar l'àpat, si t'agraden les infusions, la de té verd és la que t'interessa, té moltes funcions fantàstiques, activa el metabolisme, regula els nivells de sucre i redueix la pressió arterial. Va bé per l'estrès gràcies als polifenols, que també disminueixen la conversió de glucosa en dipòsits de grassa. I després de menjar, una infusió de té verd facilita l'absorció de nutrients a través de l'intestí. Quin menú farem avui??