×

Què poso a la farmaciola?

Tiempo de lectura 2 min.
Què poso a la farmaciola?

6 Agosto 2014

Sortim de casa, anem de viatge, lluny de casa, a prop, uns dies, pocs, molts,... 

Per aquestes dates qui més qui menyssurt de casa de vacances i quan fem la maleta, pensem en la farmaciola?

botiquin

Quan parlem de farmaciola pensem en el bàsic, les gasses, les benes, tiretes, esparadrap, unes tisores de punta rodona, antisèptic com el Betadine o la Cristalmina, el termòmetre, l'alcohol,... Tot això està molt bé, però segons on anem haurem de complementar-ho una mica més.

Antiinflamatoris

Via oral tenim la tríada d'elecció

  • aspirina que és un 3 en 1, antiinflamatori, analgèsic i antipirètic
  • ibuprofé analgèsic i antiinflamatòri
  • paracetamol analgèsic i antipirètic per tots els que no poden prèndre aspirina i també per a les embarassades.

Via tòpica, agafarem un gel o crema d'arnica, o també una pomada antiinflamatòria, que anirà bé per torçades, esguinços, cops, ... Aquestes cosetes que passen per vacances!

Compte amb el sol!

No només hem de pensar amb la crema de protecció solar si no també amb una bona proteció pels llavis i també una crema per després del sol, que són especials, ja que a banda de hidratar també recuperen la pell de l'agressió del sol.

Insectes i afeccions de pell

Un bon repel.lent, ja sigui en barra, stick, spray o loció, també hi ha les polseres i les enganxines impregnades de repel.lent, un àmpli ventall d'opcions per poder escollir la que millor ens vagi.

MOSQUITO-TIGRE-1

Una crema antihístamínica i una altra amb corticoides també les haurem de dur ja que ens aniran bé si finalment ens pica algún insecte o bé hi ha alguna reacció inflamatòria de la pell.

Sempre hem de tenir molt present la zona on anem de viatge per portar un tipus de repel.lent o altre i sobretot recordar que als menors de 2anys només se'ls hi pot aplicar repel.lent homeopàtic o bé enganxines per a la roba.

I per anar al lavabo?

Acostumem a patir les dues situacions oposades, si el canvi d'aires ens causa canvis en la hora d'anar al bany, haurem de dur un laxant o bé un regulador intestinal que ens ajudi una mica, ara bé, per si agafessim una gastroenteritis, els que no pot faltar a la nostra farmaciola és un antidiarreic, i molt important un suero de rehidratació oral, les solucions glucosalines que ens ajudaran a reestablir el nostre equilibri electrolític que el perdem quan tenim les diarrees. Penseu si viatgeu amb nens a agafar antidiarreics adients per ells, amb les dosis correctes per poder-los tractar bé.

Mareig

Si sou dels que us marejeu, no oblideu les pastilles, xiclets o xarop pels nens que prevenen el mareig. Teniu en compte de prèndre'l la estona abans de començar el viatge segons indiqui el prospecte i vigilar amb els efectes secundaris, el més conegut la somnolència, però també la interacció de la cafeïna, per exemple, amb la vostra medicació habitual.

tema1

Medicació habitual

Heu de tenir prevista tota la vostra medicació habitual per la durada del viatge, per no tenir problema allà on aneu, que no tingueu la recepta o bé si aneu fora que no es comercialitzi el què necessiteu. No està de més dur una recepta o explicació breu del metge on s'indiqui tot el què us preneu.

I com ho conservem tot això?

La farmaciola basicament és medicació, per tant la conservarem a un lloc fresc, sec, fora de fonts de llum i de calor, per assegurar la conservació de tota la medicació. També us recomanem conservar l'envàs original per tal de poder identificar bé el medicament i la seva data de caducitat. 

Tot llest! Anem de viatge?

Categorías
Precio