Avui obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Demà obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30

Mima les teves defenses

Temps de lectura 3 min.
Mima les teves defenses

25 Gener 2015

Sovint us recomanem o ens demaneu productes per augmentar les defenses, sobretot en aquestes èpoques de fred, però sabem realment què són les defenses? Les hem d'augmentar o les hem d'ajudar a que elles mateixes creixin? Què necessiten les nostres defenses?

Dubtes, confusions, mal ús,... Posem-hi solució!

Qui s'encarrega de fabricar les nostres defenses? El nostre  SISTEMA IMMUNITARI, que és el conjunt d'estructures i processos biològics que es duen a terme al nostre cos i que fan que estiguem sans. Reconeixen, identifiquen i destrueixen els agents que ens poden fer mal (bactèries, fongs, paràsits, virus) i també les partícules estranyes que ens entren al cos i també ens poden fer mal. Una altra acció que fa és reconèixer les cèl.lules del propi cos que es tornen malaltes i les elimina.

L'objectiu del Sistema Immunitari és protegir el nostre cos front a les malalties, per tant hem de mirar de tenir-lo en el millor estat possible. Què l'afecta?

Hi ha molt factors, però els que més l'alteren o afecten són:

- Alimentació, quan tenim una dieta desequilibrada tenim dèficit de molts nutrients indispensables per al nostre Sistema Immunitari (vit A, vit C, ferro, seleni, zinc) i també la obesitat disminueix la resposta del nostre Sistema Immunitari.

bossa-menjar

- Estrès físic o emocional ja que els nostres Sistema Nerviós, el Sistema Endocrí i Sistema Immunitari tenen molta interacció entre ells i quan s'afecta un se'n ressenteixen els altres.

- Flora Intestinal. què és això??? Doncs la Flora Intestinal que tenim tots són les bactèries beneficioses que tenim tots, que quan estan perfectes fan un efecte barrera que ens protegeix de l'entrada de patògens via intestinal, a més a més participen de la fabricació de molts dels factors que serveixen per fer funcionar el nostre Sistema Immunitari. Per tant Flora Intestinal en bon estat!

Com podem ajudar a les nostres defenses?

Tenim complements alimentaris i plantes medicinals que poden ajudar al nostre Sistema Immunitari.

Vitamines i minerals

- Vitamina C protegeix a les cèl·lules del dany oxidatiu, intervé en la formació de col·làgen, és un component essencial de la membrana de les nostres cèl·lules i participa de molts dels processos del nostre Sistema Immunitari.

- Vitamina A manté la integritat de la superfície de les mucoses, així fan un bon efecte barrera.

- Zinc si ens falta s'altera la resposta immunològica ja que s'afecta la producció de limfòcits. També, com la vit. C protegeix les nostres cèl·lules del dany oxidatiu.

- Ferro que si en falta les nostres cèl·lules proliferen menys i també minva la nostra resposta immunitària.

- Seleni participa a la resposta dels anticossos front a certs tòxics i també participa a la formació dels limfòcits.

Probiòtics

- Lactobacillus i Bifidobacillus són els que participen més en el bon funcionament del Sistema Immunitari. Regeneren la nostra Flora Intestinal per què pugui estar perfecte. Immunoglucans - Són d'origen vegetal i el què fan és reforçar molt el sistema Immunitari

Plantes medicinals d'acció moduladora

- Equinàcia

equinacia

- Unicaria tomentosa (ungla de gat)

Aquestes plantes el què fan és recolzar al sistema Immunitari en la seva acció de defensa

Plantes medicinals d'acció adaptògena

- Ginseng siberià

- Eleuterococ

- Rodiola

Aquestes plantes el què fan és actuar sobre els sistemes que s'adapten quan tenim estrès, també són immunomoduladores però actuen més quan la causa de la disminució de l'activitat del Sistema Immunitari és l'estrès.

Productes de les abelles

- Pròpolis té acció antioxidant, antimicrobiana, actua sobre el sistema Immunitari recolzant-lo.

honey-jar-flowers-yellow-propolis-wallpaper-320x240

- Gelea Reial que per ser tant rica en vitamines, sals minerals, àcids grassos essencials, tenir propietats antimicrobianes, es recomana molt com a suplement per tal d'ajudar al Sistema Immunitari a recuperar-se, sobretot quan hi ha convalescència o desequilibris nutricionals.  

Així hem d'estar per tenir el nostre Sistema Immunitari correcte!! Sans per dins, sans per fora!!

Come-sano