Avui obert: 09:00-13:30
Demà tancat

No tinc piles... Serà Astènia Primaveral?

Temps de lectura 3 min.
No tinc piles... Serà Astènia Primaveral?

15 Abril 2015

No tiro... Estic decaigut... Estic molt cansada... No puc fer tot el què faig habitualment i cada dia... Em fallen les piles... No em concentro...

Us sentiu identificats?

No us passa cap cosa estranya, senzillament teniu astènia i segurament serà la Astènia Primaveral, més que res que per l'època en la que estem és la més freqüent i la més generalitzada.

Sobreentrenament

Què és l'Astènia Primaveral?

És aquesta sensació de cansament, de fatiga, de falta de vitalitat, de poca capacitat de concentrar-se, de tenir la sensació que no arribarem al final del dia amb condicions, de que no tenim xispa!!

L'Astènia pot ser deguda a causes com l'estrès, la depressió, ansietat, un efecte secundari de malalties pulmonars, cardíaques, infeccions, però en el cas de la Astènia Primaveral aquestes no són les causes, és una Astènia una mica "cas a part".

Les causes de la Astènia Primaveral no es coneixen exactament, es creu que pot ser per el canvi climàtic, el què si se sap és que afecta més als al·lèrgics (lògic per la reacció que tenen a la primavera i els seus al·lèrgens) i també que afecta més a les dones ( això no té lògica...)

Els símptomes d'aquest tipus d'astènia són més lleus i tenen una durada curta, amb uns pocs dies el nostre cos s'habitua a la nova estació. Si els símptomes es perllonguen molt en el temps és convenient fer una visita al metge per descartar qualsevol altra patologia.

Què podem fer per lluitar contra aquesta sensació de cansament? Intentar alleugerir-la.

Hem de portar una vida més ordenada, és a dir respectar les hores de son, fer exercici físic moderat i una dieta equilibrada. Si necessitem una mica més d'ajuda, sempre van bé unes bones vitamines, a la farmàcia us podem aconsellar les que us aniran millor, amb ginseng, sense ginseng, gelees reials, hi ha una àmplia varietat.

Però centrem-nos més en la dieta equilibrada.

En aquestes èpoques la dieta ha de ser més suau i menys calòrica que la que hem estat fent durant els mesos d'hivern.

La primavera és la estació verda, on tot floreix, i ens hem d'aprofitar d'això, dels productes que ens ofereix aquesta nova estació. Inclourem a la nostra dieta productes frescos, rics en vitamines i minerals, les fruites i verdures.

frutas1

Recordeu l'anunci de la mà on deia la quantitat de fruites i verdures que cal prendre al dia? Si, 5! Mà oberta!

Intentarem menjar fruita i verdura fresca i crua, per poder aprofitar més les vitamines i minerals que contenen. Les carxofes, els espàrrecs, els pèsols, les espinacs, cols de bruseles, totes aquestes verdures són de temporada i ens ajuden a eliminar toxines. La fruita, quan comença a fer calor, concentra més els sucres naturals que contenen i això ens va molt bé per saciar el nostre cos quan demana dolç.

Com sempre intentarem fer 5 àpats al dia, un esmorzar baix en sucre que ens mantingui desperts, un bon dinar, evitant menjars pesats i amb massa grassa ja que ens faran una digestió més lenta, el cos té massa feina per digerir tot aquest menjar, gasta molt energia i llavors no en té per mantenir-nos desperts!! I un sopar lleuger. A mig mati i a mitja tarda un mos per no espaiar tant els àpats, que no tinguem la sensació de que ens falta energia per què fem una hipoglucèmia si portem molta estona sense menjar.

Els tòxics, moderar-los, el tabac i l'alcohol intentar suprimir-los i el cafè i begudes estimulants controlar-les bé, que si les prenem més entrada la tarda no ens dificultin agafar el son.

I no ens oblidem de l'aigua! Venim de l'hivern on no bevem massa aigua i de cop arriba la calor, suem i no bevem el suficient. El nostre cos gasta uns 2,5l diaris per mantenir els òrgans en la humitat correcte, per això necessitem beure els 2,5l famosos al dia, però si a més a més suem, el nostre aport hídric ha de ser superior. Això ho hem de tenir en compte per no deshidratar-nos, hem de beure abans de tenir set.

Preparats per combatre l'Astènia Primaveral? Nosaltres si! I si necessites més consells o ajuda, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!!

  alegri primvera