Avui obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30
Demà obert: 09:00-14:00, 16:30-20:30

Omeprazol i antiàcids, estrelles del Nadal

Temps de lectura 2 min.
Omeprazol i antiàcids, estrelles del Nadal

20 Desembre 2016

El 25 de desembre, fum, fum, fum! Aquesta canço segur que us sona, i aquests dies encara més.

El què treu fum aquests dies, a banda de les targetes de crèdit, és el nostre estómac.

De cop i volta mengem el triple del què estem acostumats, mengem menjars als que tampoc estem acostumats i això ho repetim molts dies seguits, masses...

Total, que és normal que el nostres estómac es queixi.

I nosaltres volem passar unes bones festes, menjant amb la família i amics i trobar-nos estupendament, així que antiàcid per esmorzar, dinar i sopar.

Uns trieu per l'antiàcid i altres per l'omeprazol i no és el mateix, no val tant un com l'altre.

Els dos són per tractar l'acidesa si però per el què ens passa aquests dies un és indicat i l'altre no.

OMEPRAZOL

L'omeprazol és un medicament que el recepta el metge per tractar el reflux gàstric, les úlceres, les erosions d'intestí i estómac, per tractar l'Helicobacter Pylory, si feu tractament llarg amb antiinflamatoris o si teniu problemes d'estómac  el metge també us el receptarà.

L'Omeprazol actua bloquejant la producció d'àcid, per tant només el prendrem si el metge ens el recepta, no si creiem que ens servirà. Hem de tenir present també que l'omeprazol tarda uns dies en fer el seu efecte, no és immediat.

Penseu que aquest àcid que fem el necessitem per digerir els aliments, per tant a no ser que sigui necessari per un problema que tenim, bloquejar la seva producció no és necessari i ens fa més mal que bé.

A més com a tots els mediacments té efectes secundaris i serà el metge qui valori si us cal o no un omeprazol (o qualsevol dels protectors gàstrics) en funció també dels efectes secudaris que us pugui donar, per exemple amb la vitamina B i l'efecte de l'omeprazol en la seva absorció

ANTIÀCIDS

Així que aquests dies ens decantem pels antiàcids

Un bicarbonat, les sals d'alumini i magnesi (el conegut Almax), carbonat càlcic. Aquests antiàcids el què fan és neutralitzar l'àcid a l'estómac.

Aquests dies que menjarem més fabricarem més àcid per fer la digestió i aquest és el que ens dóna la sensació de cremor. Neutralitzant-lo n'hi ha prou.

Els antiàcids tenen un efecte immediat, així la sensació d'alleujament és bastant ràpida.

Hem de vigilar amb un consum excessiu d'antiàcids, ja que poden encobrir malalties com úlceres o gastritis. Si patim molt de mal d'estòmac, no només aquests dies, és recomanable anar al metge.

Aquests dies, acostumem a prendre antiàcids en excés i de manera desordenada, això ho hem de vigilar ja que sinó podem tenir estrenyiment, diarrees, gasos, set, espasmes estomacals i coloració blanca de femtes, per això hem de fer-ne un consum responsable, no tot s'hi val.

I què més podem fer a banda de tenir l'antiàcid a mà?, doncs hem de menjar una mica millor.

  • menjar a poc a poc, mastegant bé,
  • no menjar ni massa calent ni massa fred, els contrastos no ens van bé.
  • disminuir el consum d'alcohol
  • fumar menys.

Això seria ideal, tot i que per festes costa de seguir aquests consells, almenys intentar-ho.

Sobrecarregar l'estómac de la manera que ho fem no és massa bo, no ens aporta cap cosa positiva i més aviat ens fa trobar-nos malament, així que reduir una mica els excessos ens ajudarà a passar uns bons dies de festes i poder gaudir plenamet de la companyia de familiars i amics.

Des de la farmàcia us oferim el millor consell per passar unes Bones Festes.