Avui obert: 09:00-13:30
Demà tancat

Sindrome post vacacional...Necessito que la força m'acompayi!!

Temps de lectura 3 min.
Sindrome post vacacional...Necessito que la força m'acompayi!!

2 Setembre 2015

Época de canvis, tornem a la rutina, tornem a la feina, tornen a l'escola, canvi d'estació, deixem l'estiu (mmmhhhhh.... quins records, oi?) i aviat serem a la tardor...

Al setembre tot o quasi tot es fa una muntanya, doncs toca posar-hi solució!!

Durant l'estiu tant grans com petits canviem els nostres hàbits, mengem diferent (per no dir un pèl pitjor), dormim menys o amb horaris diferents i tot això posar-ho a ratlla un altre cop costa, costa..., costa tornar a la rutina.

rellotge

De fet tots necessitaríem uns dies d'adaptació abans de començar els dies de feina però qui perd uns dies de vacances per adaptar-se a tornar a treballar????

Aquí és on guanyen terreny les vitamines!

Què són les vitamines?

Les vitamines són substàncies químiques , la majoria de les quals no es sintetitzen al nostre organisme, i que les trobem en petites quantitats als aliments. Són indispensables per la vida, la nostra salut i per la nostra activitat diària. És molt important tenir en compte que les vitamines no produeixen energia, no tenen cap aport calòric, el que fan és que intervenen en reaccions dutes a terme al nostre cos per poder obtenir l'energia que ens fa falta per el nostre dia a dia.

frutas1

Per tant, com que la majoria de vitamines són presents als aliments en principi no seria necessari cap aport extra de vitamines. Acabem aquí? No, hi ha situacions que requereixen dels complements vitamínics.

Quan hem de prendre complements vitamínics?

Doncs ara podrien ser necessàries.

L'alimentació és molt important tant pel desenvolupament dels nens com per el dia a dia dels adults. Una mala alimentació comporta a dèficits nutricionals que poden donar complicacions de la salut a curt i a llarg plaç.

Els requeriments nutricionals no són iguals per a tothom, depenent del sexe, de l'activitat física que fem, el període de creixement dels nens, del ritme de vida, necessitarem més aport o menys.

Piramide_alim_saludable_x700

Ara és un bon moment per reforçar-nos una mica, per preparar bé el cos per a la entrada de la nova estació i el canvi de rutina.

Com ja hem dit, l'estiu no és un sinònim de bons hàbits que diguem, és probable que tinguem dèficit d'algun nutrient, així que toca tornar a agafar uns bons hàbits (més fenia per al mes de setembre...) i un complexe vitamínic ens pot ajudar una mica a assolir abans el nostre bon estat de salut.

Altres situacions on són recomanables les vitamines són en el cas de nens mal menjadors o que pel motiu que sigui no reben l'aport nutricional adequat, necessiten les vitamines per prevenir complicacions en la seva salut i un bon desenvolupament.

En el cas dels adults, el ritme de vida que portem sovint fa que ens alimentem malament, l'estrès o pics feina extra, èpoques d'exàmens, situacions on potser no respectem massa la dieta i hàbits saludables, en aquestes situacions és recomanable l'ajuda de les vitamines.

La FDA recomana unes preguntes per tal de determinar si és important un suplement vitamínic o no.

-menges menys de dos cops al dia?

- tens dieta limitada? És a dir, no menges carn, productes làctics, poca fruita, pel motiu que sigui.

- menges sol o acompanyat?

- prens més de 3 medicaments ja siguin receptats pel metge o no.

- prens 3 o més begudes alcohòliques al dia?

Què us sembla, necessiteu vitamines? Quines són les vostres respostes?

IMPORTANT


Cal recordar que les vitamines no són un substitutiu de l'alimentació, són un complement per a aquelles persones que tenen unes necessitats incrementades o especifiques en determinades situacions.

Sempre que aneu al metge, per el motiu de salut que sigui, si us esteu prenent vitamines li heu de dir, ja que les vitamines poden interferir amb alguns medicaments determinats i produir efectes secundaris no desitjats.

c5e398694bd36fafb1358753dd3d8947

I que la força de les vitamines us acompanyi durant el retorn a la rutina!!